Πιερία Πιο Ψηλά

geniko nosokomeio katerinis

Συνάντηση Φ. Μπαραλιάκου με το νέο Διοικητή του Νοσοκομείου

Συνάντηση με το νέο Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Κατερίνης κ.Γ. Χατζηγεωργίου, είχε ο βουλευτής Πιερίας Φώντας Μπαραλιάκος.

Στην γόνιμη συζήτηση που διενεργήθηκε, οι δύο συνομιλητές εστίασαν στις πραγματικές ελλείψεις του Γενικού Νοσοκομείου και τα υπαρκτά του προβλήματα,  που λειτουργούν ως τροχοπέδη στην αποτελεσματικότερη παροχή υπηρεσιών περίθαλψης στους πολίτες.  Τα σημαντικότερα από αυτά συνιστούν η υποστελέχωση σε ιατρικό προσωπικό αλλά και η προοπτική  ένταξης της κεντρικής δομής Υγείας του νομού σε προγράμματα αναβάθμισης.

Σημεία ιδιαίτερης αναφοράς, στο διάλογο που διημείφθη, αποτέλεσαν η ανάγκη αύξησης της επιχορήγησης για το νοσοκομείο από τα κονδύλια του Υπουργείου Υγείας, και ασφαλώς  οι προσλήψεις μονίμου και έκτακτου προσωπικού  ώστε να καλυφθούν τα κενά που υπάρχουν και να εξασφαλιστεί η ομαλή λειτουργία όλων των κλινικών και ιατρείων. 

Ο κ. Μπαραλιάκος ευχήθηκε στο νέο Διοικητή κάθε επιτυχία στα καθήκοντα του. Τόνισε ότι η εύρυθμη λειτουργία του νοσοκομείου και η παροχή ποιοτικών υπηρεσιών  στους ασθενείς αποτελεί ύψιστη υποχρέωση της πολιτείας. Αναγνώρισε δε  την επίπονη προσπάθεια  που καταβάλλουν όλοι οι εργαζόμενοι, ιατρικό, νοσηλευτικό, παραϊατρικό, διοικητικό και λοιπό προσωπικό  για την εύρυθμη λειτουργία του από προσωπική εμπειρία και ενημέρωση.

Διαβεβαίωσε, εξάλλου, τον κ.Χατζηγεωργίου  ότι στο πλαίσιο των δυνατοτήτων του, θα είναι αρωγός στην προσπάθεια βελτίωσης των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας τόσο στο Γενικό Νοσοκομείο Κατερίνης  όσο και στο σύνολο των δομών Υγείας του Νομού.

«Η ευόδωση κάθε προγράμματος και σχεδιασμού που αποσκοπεί στην αναβάθμισή του Νοσοκομείου τόσο σε υποδομές και εξοπλισμό όσο και σε ανθρώπινο δυναμικό αποτελεί προτεραιότητά μου» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Μπαραλιάκος συμπληρώνοντας πως: 

«Η ΝΔ προχωρά με ένα συνολικό σχέδιο για την υγεία, στο οποίο περιλαμβάνονται όλες οι σύγχρονες μέθοδοι διοίκησης, ώστε το ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό των νοσοκομείων και των δομών υγείας να μπορεί να εξασκεί απερίσπαστο το σπουδαίο έργο του και οι πολίτες να έχουν ένα σύστημα υγείας που να ανταποκρίνεται στις ανάγκες τους».

Η επίσκεψη του βουλευτή ολοκληρώθηκε με την κοινή δέσμευση   στο αμέσως προσεχές διάστημα να προγραμματιστεί νέα συνάντηση.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΦΩΝΤΑ