Πιερία Πιο Ψηλά

IMG 2590 1

Η καρδιά της Ελλάδας χτυπά στα νησιά μας και στον Έβρο

Η Τουρκία ταπεινωτικά ηττώμενη στο Ιντλίμπ της Συρίας, όπου μετρά αναρίθμητες απώλειες, διεξάγει από το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας μια πολυεπίπεδη επιχείρηση υβριδικού πολέμου εναντίον της πατρίδας μας με πολιορκητικό κριό χιλιάδες λαθρομετανάστες, οι οποίοι προσπαθούν με την υλική και ψυχολογική αρωγή των τουρκικών αρχών να εισβάλλουν στα ανατολικά χερσαία σύνορα μας στον Έβρο. 

Ο στόχος του Ερντογάν είναι διττός: αφ’ ενός να αποστρέψει το βλέμμα της διεθνούς κοινής γνώμης από το λουτρό αίματος που υφίστανται οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις στη Συρία εκβιάζοντας, ταυτόχρονα με εργαλειοποίηση των μεταναστευτικών ροών, για υλική και διπλωματική στήριξη, αφ’ ετέρου να αποσταθεροποιήσει την Ελλάδα και να δημιουργήσει τετελεσμένα

Απέναντι σ’ αυτήν την ασύμμετρη εθνική απειλή που εντείνεται τόσο στα χερσαία όσο και στα θαλάσσια σύνορα μας η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας απάντησε άμεσαδυναμικά και αποτελεσματικά. Έκλεισε ταχύτατα τα σύνορα στον Έβρο αποτρέποντας χιλιάδες μετανάστες να εισβάλλουν στην χώρα μας. Και όσοι από αυτούς τα κατάφεραν συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν με συνοπτικές διαδικασίες σε κέντρα κράτησης για να απελαθούν άμεσα. Και απεδείχθη περίτρανα ότι σχεδόν όλοι δεν προέρχονται από την Συρία και πολλοί από αυτούς είναι ποινικοί κρατούμενοι που αφέθηκαν ελεύθεροι. Δεν είναι πρόσφυγες.

Με τρόπο ρωμαλέο και ακλόνητο δώσαμε τις κατάλληλες απαντήσεις σε όλα τα επίπεδα. Το ΚΥΣΕΑ έλαβε όλα τα απαραίτητα μέτρα για το σφράγισμα των συνόρων μας με επαυξημένη επιτήρηση, αύξηση των περιπολιών, ενισχυμένη φύλαξη στη θάλασσα, επαναπροωθήσεις, αναστολή των αιτήσεων ασύλου για όλους, επιστροφή όσων συλλαμβάνονται παράνομα χωρίς καταγραφή και περικοπή όλων των επιδομάτων για όλους ανεξαιρέτως, ανεξαρτήτως του νομικού τους καθεστώτος. 

Έγκαιρα αξιοποιήσαμε το διπλωματικό μας κεφάλαιο και προχωρήσαμε σε διπλωματικές πρωτοβουλίες με αποκορύφωμα την παρουσία των τριών επικεφαλής των κορυφαίων ευρωπαϊκών θεσμών στον Έβρο, ενώ όλες οι ηγεσίες των ευρωπαϊκών χωρών και της Αμερικής τάχθηκαν στο πλευρό μας. 

Η απονενοημένη, όμως, κίνηση του Ερντογάν λειτούργησε καταλυτικά στην εθνική αφύπνιση των Ελλήνων, οι οποίοι με ομοψυχία, σύμπνοια, ενότητα και ενθουσιασμό συνασπίστηκαν γύρω από τις διαχρονικές αξίες που συγκροτούν την εθνική μας ταυτότητα και την ιδιοπροσωπεία μας. Με το προσωπικό του Ελληνικού Στρατού και των Σωμάτων Ασφαλείας να δίνουν έναν τιτάνιο αγώνα υπερασπιζόμενοι τα ιερά και τα όσια της Πατρίδας μας απέναντι σε όσους επιβουλεύονται την Ελευθερία και την εδαφική ακεραιότητα της χώρας μας, η συντριπτική πλειονότητα των Ελλήνων έσπευσαν να συνδράμουν με κάθε μέσο και τρόπο. 

Απέναντι στην ευθεία και απροκάλυπτη επίθεση των Τούρκων αλλά και στην θλιβερή εγχώρια μειοψηφία, που έχει προσλάβει τον ρόλο του Δούρειου Ίππου των αντιπάλων και υιοθετεί ανερυθρίαστα την τούρκικη προπαγάνδα, εμείς συνεχίζουμε αταλάντευτα και ακόμα πιο δυναμικά να υπερασπιζόμαστε τα σύνορα της Ελλάδας και της Ευρώπης.

 Αυτός είναι ο ρόλος που διαχρονικά η Ιστορία μας όρισε, αυτή είναι η αποστολή του Έθνους μας σε όλες τις κρίσιμες περιστάσεις. Ο ελληνικός λαός επικροτεί συντριπτικά την πολιτική μας και με την καθοριστική συμβολή του η μάχη θα είναι νικηφόρα. Είμαστε στο πλευρό των παιδιών μας που επιχειρούν με τη στολή του Έλληνα Στρατιώτητου Έλληνα Αστυνομικού και του Έλληνα Ναυτικού σε κάθε πιθαμή γης των συνόρων μας. Ο Έβρος δεν πέφτει με τίποτα!

*Ο Φώντας Μπαραλιάκος είναι οικονομολόγος και Βουλευτής Πιερίας της Νέας Δημοκρατίας

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΦΩΝΤΑ