Πιερία Πιο Ψηλά

Να ανοίξει η Κρυσταλλοπηγή για εμπορικά φορτηγά οχήματα

Να ανοίξει η Κρυσταλλοπηγή για εμπορικά φορτηγά οχήματα

ζήτησαν οι Βουλευτές ΝΔ Φώντας Μπαραλιάκος και Ι.Αντωνιάδης

Την διέλευση εμπορικών φορτηγών οχημάτων από το Τελωνείο Κρυσταλλοπηγής και Νίκης αιτήθηκε ο Φώντας Μπαραλιάκος από τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκο Χαρδαλιά,  με κοινή του επιστολή με τον Βουλευτή ΝΔ Φλώρινας κ.Ι.Αντωνιάδη,

Στο επιστολικό τους κείμενο οι δύο Βουλευτές επισημαίνουν πως μετά την έκδοση της υπ’ αρ. Αριθμ. Δ1α/Γ.Π.οικ. 31801 Απόφασης (ΦΕΚ Β’ 2138/2021) σχετικά με τις «Προϋποθέσεις εισόδου στη Χώρα προς περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19» προβλέφθηκε υπό συγκεκριμένους όρους η διέλευση φορτηγών οχημάτων για τη μεταφορά εμπορευμάτων μέσω των εθνικών συνοριακών σημείων ελέγχου : α) Προμαχώνα και Ορμενίου, β) Ευζώνων, Κήπων, Εξοχής και Νυμφαίας από τις 7:00 έως τις 23:00 και γ) Κακαβιάς από τις 7:00 έως τις 19:00.

Από τα ανωτέρω σημεία ελέγχου εξαιρέθηκαν πλήρως τα Τελωνεία της Κρυσταλλοπηγής και Νίκης. Ωστόσο, τα  εν λόγω τελωνεία αποτελούν εκ των βασικών πυλών εισόδου στη χώρα μας, από και προς την Ευρώπη, για τις εμπορευματικές μεταφορές, την εφοδιαστική αλυσίδα και τις διεθνείς οικονομικές συναλλαγές, μέσω των οποίων ενισχύεται ο εξαγωγικός προσανατολισμός μεγάλου τμήματος του επιχειρηματικού κόσμου της Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας.

Ως εκ τούτων, υπογραμμίζουν, οι κ.κ. Μπαραλιάκος και Αντωνιάδης η πύλη εισόδου της Κρυσταλλοπηγής είναι αναγκαίο να λειτουργήσει και για τη διέλευση φορτηγών οχημάτων που μεταφέρουν εμπορεύματα καθώς επίσης και για την διέλευση όσων ταξιδεύουν για αυστηρώς και μόνον επαγγελματικούς σκοπούς, τηρουμένων όλων των υγειονομικών πρωτοκόλλων και με γνώμονα, πρωτίστως, την δημόσια υγεία.

Στην κρίσιμη περίοδο επανεκκίνησης της ελληνικής οικονομίας είναι σκόπιμο και συμφέρον, καταλήγει η επιστολή,  η πολιτεία να εξοπλίσει την επιχειρηματική κοινότητα με όλους τους πρόσφορους τρόπους.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΦΩΝΤΑ