Πιερία Πιο Ψηλά

font

Ερώτηση Φ. Μπαραλιάκου για την καθιέρωση ολοήμερων Ειδικών Σχολείων και την εισαγωγή της ιπποθεραπείας σ’ αυτά

Στα πλαίσια του κοινοβουλευτικού ελέγχου ο βουλευτής Φώντας Μπαραλιάκος κατέθεσε ερώτηση προς την Υπουργό Παιδείας κα Νίκη Κεραμέως με θέμα την καθιέρωση της ολοήμερης λειτουργίας των ειδικών σχολείων και την πιθανή εισαγωγή της ιπποθεραπείας σ’ αυτά.

Στο κείμενο της ερώτησης ο κ. Μπαραλιάκος επισημαίνει πως στην πρόσφατη επίσκεψή του στο ΕΕΕΕΚ Κατερίνης πληροφορήθηκε για την αδυναμία ολοήμερης λειτουργίας των ειδικών σχολείων. Δεδομένης της αποδεδειγμένης συνεισφοράς των σχολείων αυτών στην δημιουργική απασχόληση και την κοινωνικοποίηση  των παιδιών, ο βουλευτής εκτιμά πως η ολοήμερη λειτουργία τους θα διευκολύνει την καθημερινότητα των μαθητών, θα  βελτιώσει την εκπαιδευτική διαδικασία και θα μειώσει αισθητά τα άγχη των γονέων.

Επιπλέον,  ο κ. Μπαραλιάκος αναφέρεται στην ιππική θεραπευτική εκπαίδευση ως παιδαγωγικής μεθόδου που συνιστά κοινή πρακτική στα ειδικά σχολεία στην αλλοδαπή. Καταθέτει τα θεραπευτικά αποτελέσματα της ιππασίας για τις δεξιότητες και την ψυχοσωματική και συναισθηματική υγεία των μαθητών.  Διερευνά , επομένως, μέσω της ερώτησής του τις προθέσεις του Υπουργείου να εντάξει τη θεραπευτική ιππασία στο πρόγραμμα των ειδικών  ολοήμερων σχολείων. *Μπορείτε να διαβάσετε το συνολικό κείμενο της Ερώτησης στο επισυναπτόμενο αρχείο.


fontas 1
fontas 2

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΦΩΝΤΑ