Πιερία Πιο Ψηλά

ΔΙΟΝ 1

Με λαμπρότητα το 23ο αντάμωμα στο Δίον

Με μεγάλη λαμπρότητα και επιτυχία πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή 11 Φεβρουαρίου 2018, οι εκδηλώσεις του 23ου Ανταμώματος των απανταχού δημοτών Δίου, οι οποίες φέτος ήταν αφιερωμένες στους αποφοίτους των Κατηχητικών Συνάξεων της τελευταίας τριακονταετίας, οι οποίοι και τιμήθηκαν από την  τοπική Εκκλησία.

Με το πέρας της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας στην οποία προεξήρχε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος, ο εφημέριος του Ι.Ν. Αγίας Παρασκευής πατέρας Δημήτριος Κουτσιμάνης απευθυνόμενος στον τοπικό ποιμενάρχη, εξέφρασε τις ευχαριστίες για την διαρκή υποστήριξη του στις εκδηλώσεις του παραδοσιακού εθίμου, ενώ στη συνέχεια    αναφέρθηκε στο ιστορικό περίγραμμα του Ανταμώματος και στη σημασία του για τη νεότητα αλλά και εν

γένει για όλους τους καταγόμενους από την ιστορική Μακεδονική γη του Δίου. Ακολούθως αναφέρθηκε στη Κατήχηση των νέων αλλά και στο έργο και τις δράσεις των Κατηχητικών Συνάξεων του Ι.Ν. Αγίας Παρασκευής Δίου κατά τη τελευταία τριακονταετία. Τέλος συνεχάρη και εξήρε το ήθος των αποφοίτων των Κατηχητικών Συνάξεων στους οποίους αφιερώθηκε το φετινό Αντάμωμα. Σε ανάμνηση της επετειακής χρονιάς ο κ. Γεώργιος τους απένειμε  αναμνηστικές εικόνες, που ετοίμασε η ενορία για τα τιμώμενα πρόσωπα.

 

Οι εκδηλώσεις κορυφώθηκαν στον  προαύλιο χώρο όπου αναβίωσε το πατροπαράδοτο έθιμο του Ανταμώματος υπό τους παραδοσιακούς ήχους της γκάιντας και τη συμμετοχή των χορευτικών τμημάτων του πολιτιστικού συλλόγου «ο Ολύμπιος Ζευς». Οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν τις παραδοσιακές μουσικές αλλά και τα όμορφα παραδοσιακά εδέσματα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΦΩΝΤΑ