Πιερία Πιο Ψηλά

IMG 7333 1

Γιόρτασε τη Μάχη της Κρήτης ο Σύλλογος Κρητών Ν. Πιερίας «Οι Σταυραετοί»

«Η Μάχη της Κρήτης αποτελεί ένα μοναδικό παράδειγμα καθολικής, πάνδημης, αντίστασης ενός λαού απέναντι σε ένα κράτος – εισβολέα. Ευλαβικά με σεβασμό και ευγνωμοσύνη είμαστε εδώ για να αποδώσουμε τον ελάχιστο φόρο τιμής στο γεγονός, που αποτυπώθηκε με χρυσά γράμματα στις σελίδες της Παγκόσμιας Ιστορίας και καταγράφηκε ως σύμβολο λεβεντιάς, αυτοθυσίας και αντίστασης για την ελευθερία και τη δημοκρατία ενάντια στο ναζισμό» Κων/νος Μανιουδάκης  Πρόεδρος του συλλόγου Κρητών Ν.Πιερίας «ΟΙ ΣΤΑΥΡΑΕΤΟΙ

Με λαμπρότητα γιορτάστηκε το πρωί της Κυριακής 10 Ιουνίου, η επέτειος της Μάχης της Κρήτης στον οικισμό της Ανδρομάχης από τον Σύλλογο Κρητών Ν. Πιερίας “ΟΙ ΣΤΑΥΡΑΕΤΟΙ”,  σε συνεργασία με τον Δήμο Κατερίνης και την Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων επικεντρώθηκε μεταξύ άλλων στην τέλεση επιμνημόσυνης δέησης για τους Κρήτες πεσόντες στον Ιερό Ναό του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού, ενώ τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε εντός του ναού, ο  Διευθυντής του 2ου ΓΕΛ Κατερίνης Παναγιώτης Αλεκάκης.

Ακολούθησε κατάθεση Στεφάνων στο Μνημείο των Κρητών Πεσόντων, από εκπροσώπους τοπικών αρχών, φορέων και συλλόγων, η παρουσίαση παραδοσιακών κρητικών χορών από τα τμήματα των Συλλόγων Κρητών «Οι Σταυραετοί», Κρητών Ημαθίας και Κρητών Γιαννιτσών «ΜΙΝΩΙΤΕΣ», ενώ ερμηνεύτηκαν ριζίτικα τραγούδια σχετικά με το γεγονός.

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΦΩΝΤΑ