Πιερία Πιο Ψηλά

«philoxenia» 2021: Συνάντηση εργασίας Ένωσης Ξενοδόχων, Φ. Μπαραλιάκου με τον ΓΓ του ΕΟΤ Δ. Φραγκάκη

«Philoxenia» 2021: Συνάντηση εργασίας Ένωσης Ξενοδόχων, Φ. Μπαραλιάκου με τον ΓΓ του ΕΟΤ Δ. Φραγκάκη

Στα πλαίσια της 36ης Διεθνούς Έκθεσης Τουρισμού Philoxenia – Hotelia 2021, που διεξήχθη στη Θεσσαλονίκη, ο Πρόεδρος, κ. Ηρακλής Τσιτλακίδης και ο Γραμματέας κ. Γιώργος Καραλής, εκπροσωπώντας την Ένωση Ξενοδόχων Πιερίας, μαζί με τον βουλευτή Πιερίας κ. Φώντα Μπαραλιάκο, πραγματοποίησαν συνάντηση εργασίας με τον Γενικό Γραμματέα του ΕΟΤ κ. Δημήτρη Φραγκάκη.

Η συνάντηση είχε προγραμματισθεί με πρωτοβουλία του κ. Μπαραλιάκου, μετά από αίτημα της Ένωσης Ξενοδόχων, σε συνέχεια των αδιάλειπτων επαφών του βουλευτή Πιερίας με τα μέλη της Ένωσης, για τον καλύτερο δυνατό προγραμματισμό της επόμενης χρονιάς αλλά και την προώθηση του χειμερινού τουρισμού στον νομό.

Στη συζήτηση τέθηκε στο επίκεντρο ο Όλυμπος. Ο ΓΓ του ΕΟΤ, γνώστης της Πιερίας και λάτρης του Ολύμπου, τόνισε εμφατικά ότι ήρθε η ώρα της αξιοποίησης του μεγάλου asset της Πιερίας και όλης της Ελλάδας, του Μυθικού βουνού, τονίζοντας πως, μετά και τις πρόσφατες εξελίξεις με την έκδοση του Προεδρικού Διατάγματος, ο δρόμος  για το τι πραγματικά μπορεί να γίνει στον Όλυμπο άνοιξε και πρέπει όλοι μαζί με κοινές δράσεις άμεσα να κινηθούμε προς την κατεύθυνση αυτή.

«philoxenia» 2021: Συνάντηση εργασίας Ένωσης Ξενοδόχων, Φ. Μπαραλιάκου με τον ΓΓ του ΕΟΤ Δ. Φραγκάκη

Περίοπτη θέση στην ατζέντα της συζήτησης κατείχε και ο οδικός τουρισμός, καθότι αντιπροσωπεύει το μεγαλύτερο ποσοστό των επισκεπτών στην Πιερία, προερχόμενων κυρίως από χώρες της Κεντρικής Ευρώπης και των Βαλκανίων. Κοινή συνισταμένη των παρατηρήσεων η ανάγκη για βελτίωση των χερσαίων πυλών εισόδου στη χώρα, με προτεραιότητα τα Τελωνεία Ευζώνων και Προμαχώνα, σε επίπεδο υποδομών και προσωπικού, ώστε η πρώτη εντύπωση κάθε εισερχόμενου επισκέπτη να είναι η καλύτερη δυνατή για τον προορισμό των διακοπών του.

Στο ίδιο σκεπτικό κινήθηκαν και προτάσεις για δυναμική και στοχευμένη προβολή των εναλλακτικών μορφών θεματικού τουρισμού που δύναται να υποστηρίξει η Πιερία. Ο θεματικός Τουρισμός αποτελεί ζητούμενο και στοίχημα ταυτόχρονα και συντρέχουν οι προϋποθέσεις με την κατάλληλη διαφήμιση να συγκροτηθεί ένα «καλεντάρι» επιλογών με έμφαση στον χειμερινό τουρισμό με αξιοποίηση του Ολύμπου και του Ελατοχωρίου, τις θρησκευτικές περιηγήσεις, την επισκεψιμότητα σε οινοποιεία και σε αθλητικά events αλλά και ποικίλες άλλες επιλογές.

Ο Πρόεδρος του ΕΟΤ, από την πλευρά του, άκουσε επισταμένα τις προτάσεις της Ένωσης Ξενοδόχων δεσμευόμενος για την κοινή προσπάθεια σύνταξης χρονοδιαγράμματος και προτεραιοποίησης ενεργειών. Ενημέρωσε τον Πρόεδρο και τον Γραμματέα της Ένωσης Ξενοδόχων για την διεθνή καμπάνια του ΕΟΤ για τον χειμερινό τουρισμό στην Ελλάδα  και επεσήμανε την δυνατότητα να αποτελέσει η Πιερία προορισμό για τουρίστες των κρουαζιερόπλοιων που θα προσαράζουν στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης. Οπότε, σημείωσε, θα ήταν χρήσιμο να ετοιμασθεί ένας οδηγός επιλογών για δραστηριότητες ημερήσιας διάρκειας που θα λειτουργεί ως πόλος έλξης των προτιμήσεων των ενδιαφερομένων.

Με την ολοκλήρωση της άκρως εποικοδομητικής συνεργασίας, τόσο οι κκ. Τσιτλακίδης και Καραλής όσο και ο κ. Μπαραλιάκος  αιτήθηκαν τη συμμετοχή της Πιερίας σε περίοπτη θέση σε κάθε καμπάνια του ΕΟΤ, ευχαρίστησαν τον κ. Φραγκάκη για την συνάντηση και συμφώνησαν να βρίσκονται σε διαρκή επαφή για τη βέλτιστη δυνατή προετοιμασία που θα αναδείξει το τουριστικό προϊόν του Νομού.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΦΩΝΤΑ