Πιερία Πιο Ψηλά

1 2

Ο βουλευτής Φώντας Μπαραλιάκος στην εκδήλωση λήξης της καλοκαιρινής περιόδου των κατασκηνώσεων «Νηρηίδα» στη Λεπτοκαρυά

Εκδήλωση τελετής λήξης της κατασκηνωτικής  περιόδου στις κατασκηνώσεις  «Νηρηίδα» του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας  στην Λεπτοκαρυά πραγματοποιήθηκε  στις 1 Σεπτεμβρίου 2019.

Η κατασκήνωση για ευπαθείς ομάδες και περιθαλπόμενους των Ιδρυμάτων της Κεντρικής Μακεδονίας λειτούργησε για 3η χρονιά και φέτος από την αρχή της λειτουργίας της 1η Ιουλίου μέχρι τέλη Αυγούστου φιλοξένησε 1.200 συνανθρώπους μας.

Το πρόγραμμα περιλάμβανε διάφορες εκδηλώσεις με τη συμμετοχή μικρών και μεγάλων που πήραν μέρος στις Κατασκηνώσεις

Η πρόεδρος του Δ.Σ. του Κέντρου Συλβάνα Καρασαββίδου ενημέρωσε για την λειτουργία των κατασκηνώσεων και για τα προβλήματα που υπάρχουν. 

Στην τελετή λήξης παραβρέθηκε ο βουλευτής Πιερίας Ξενοφών Μπαραλιάκος. 

Αξίζει να σημειώσουμε ότι το Κατασκηνωτικό πρόγραμμα Νηρηίδες διοργανώνεται στη Λεπτοκαρυά από το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Κεντρικής Μακεδονίας και συμμετείχαν: 
-το Ειδικό Κέντρο Εκπαίδευσης & λειτουργικής αποκατάστασης Αριστοτέλης 
-το Κέντρο Υποστήριξης παιδιού, εφήβου & οικογένειας Θέτις 
-ο οίκος ευγηρίας Κιλκίς 
-το Πρωτοβουλία για το παιδί 
-άτομα με αναπηρία από τα διαμερίσματα του ΘΧΠ Άγιος Παντελεήμων και ΙΑΑ.
και περιελάμβανε  δραστηριότητες όπως μουσικό εργαστήρι, εικαστικά, θεατρικό εργαστήρι, θάλασσα, αθλοπαιδιές, βιωματικές δραστηριότητες.

Η συμβολή αυτής της συνύπαρξης όλων των συμμετεχόντων από διαφορά παραρτήματα  (παιδιά τυπικής ανάπτυξης, άτομα με αναπηρία, άτομα τρίτης ηλικίας) είναι τεράστια και βοηθάει στην ολόπλευρη ανάπτυξη του ατόμου και στην βελτίωση ποιότητας της ζωής τους

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΦΩΝΤΑ