Πιερία Πιο Ψηλά

agrotika

Από το πρόγραμμα Θεσσαλονικής (2014)… στο πρόγραμμα Καρίτσας (2018)!

Ως ένα νέο πρόγραμμα Θεσσαλονίκης, που εξήγγειλε ο κ. Τσίπρας στην ΔΕΘ τον Σεπτέμβριο του 2014 εξαπατώντας τον Ελληνικό λαό, οι τοπικοί βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ προσπάθησαν το προηγούμενο Σάββατο στα εγκαίνια της 16ης Έκθεσης Αγροτικών Προϊόντων, Αγροτικής Τεχνολογίας και Οικοτεχνίας στην Καρίτσα να εξαπατήσουν με υποσχέσεις του αγρότες της Πιερίας.

Και τι δεν ακούσαμε… Από μείωση του ΕΝΦΙΑ (αυτού που θα καταργούσαν), φόρων και ασφαλιστικών εισφορών μέχρι και κλαδικές πολιτικές στη φυτική παραγωγή, εξαγωγές εισαγωγές και άλλα τέτοια εύπεπτα!

Όμως δεν ακούσαμε τίποτε στις (προεκλογικές τελικά) ομιλίες των τριών βουλευτών για την υπερφορολόγηση των αγροτών από το 1ο ευρώ, για το ΦΠΑ 24%, για την κατάργηση επιστροφής του Ε.Φ.Κ. του πετρελαίου, για το υψηλό κόστος παραγωγής των προϊόντων, για τις ευθύνες της κυβέρνησης για το πάγωμα των επενδυτικών αγροτικών προγραμμάτων, για την εξαφάνιση των χρηματοδοτικών πόρων, για την κατάργηση μέτρων υποβοήθησης των παραγωγών αφήνοντας τους γεωργούς και κτηνοτρόφους εκτεθειμένους στο έλεος των φυσικών καταστροφών, για την έλλειψη ελέγχων στις εισαγωγές κρεάτων.

Για το περίφημο Πακέτο Γιούγκερ για τον αγροδιατροφικό τομέα που μόλις ανακαλύψατε στερώντας τόσο καιρό την πρόσβαση, σε απαραίτητα κονδύλια για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας του πρωτογενή τομέα! Η Ελλάδα, για μια ακόμα φορά, παραμένει ουραγός, πίσω από χώρες όπως η Βουλγαρία, η Εσθονία και η Ιταλία που έχουν εξασφαλίσει χρηματοδότηση ύψους περίπου 600 εκ. ευρώ και οι αγρότες τους ήδη λαμβάνουν πιστώσεις με ευνοϊκούς όρους.

Τα λόγια σας στην 16η Αγροτική Έκθεση στην Καρίτσα κα Σκούφα και κ. Καστόρη (ο κ. Τζαμακλής ήταν σύντομος και δεν επεκτάθηκε σε εξαγγελίες) θα μείνουν στην μνήμη των αγροτών της Πιερίας όπως ακριβώς έμεινε και το περίφημο «Πρόγραμμα Θεσσαλονίκης» του αρχηγού σας.

Αν δεν το καταλάβατε, τα τελευταία 3,5 χρόνια είστε κυβέρνηση. Και ο απολογισμός του έργου σας είναι θλιβερός και για τον πρωτογενή τομέα.

Οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι κυρία και κύριοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ δεν εξαπατούνται.

Μην παρασύρεστε στο ότι δεν αντιδρούν! Την αντίδραση τους θα την δείξουν στις κάλπες στις επόμενες εκλογές.

Όποτε και αν αυτές γίνουν…

Φώντας Μπαραλιάκος

Οικονομολόγος – Σύμβουλος επιχειρήσεων

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΦΩΝΤΑ