Πιερία Πιο Ψηλά

IMG 1359

Φ.Μπαραλιάκος: Αναπτυξιακός και χωρίς νέους φόρους ο προϋπολογισμός του 2021

Ομιλία του Βουλευτή Πιερίας στη συζήτηση για τον προϋπολογισμό του Κράτους για το 2021

Στην συζήτηση στη Βουλή για την Κύρωση του Κρατικού Προϋπολογισμού για το 2021 τοποθετήθηκε ο Βουλευτής Πιερίας της ΝΔ Φώντας Μπαραλιάκος.

Στην έναρξη της ομιλίας του, ο Βουλευτής Πιερίας αναφέρθηκε στις συνθήκες της  πρωτόγνωρης πανδημίας, υπό τις οποίες διεξάγεται η συζήτηση του Προϋπολογισμού της χώρας. Ενός προϋπολογισμού με χαρακτήρα ρεαλιστικό και κοινωνικά δίκαιο και με πρόσημο φιλοεπενδυτικό και αναπτυξιακό.

Άσκησε δριμεία κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ για αντιπολιτευτική πλειοδοσία, αμετροέπεια και άκρατο λαϊκισμό στην πρώτη φάση της πανδημίας.   Ειδική μνεία έκανε στο αίτημα του κ. Τσίπρα να μοιράσει η κυβέρνηση όλα τα ταμειακά αποθέματα, με το ξέσπασμα της πανδημίας, παραγνωρίζοντας βασικά  δεδομένα: την διάρκεια, την σφοδρότητα και το βάθος της κρίσης στην οικονομία. «Ευτυχώς, όμως, η ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών προέβη σε επιμερισμό και σωστή διαχείριση των ταμειακών διαθεσίμων σε βάθος χρόνου, για τη στήριξη σε όλες τις φάσεις της πανδημίας των πληττόμενων πολιτών. Και θα συνεχίσουμε για όσο χρειαστεί», ήταν η χαρακτηριστική του δήλωση.

Σταχυολογώντας τις έως τώρα ενέργειες της κυβέρνησης ο κ. Μπαραλιάκος τόνισε την αύξηση των εσόδων στον προϋπολογισμό του κράτους κατά 3,2 δις € χωρίς παράλληλη αύξηση των φόρων. Κατέγραψε, ακόμη, την μείωση της φορολογίας, την θέσπιση φορολογικών κινήτρων για επενδύσεις, την ενίσχυση της ρευστότητας, την στήριξη της εργασίας και της απασχόλησης, την μείωση των ασφαλιστικών εισφορών από 01-01 του νέου έτους κατά 3 ποσοστιαίες μονάδες, τα νέα χρηματοδοτικά εργαλεία στήριξης για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά. Αναφέρθηκε, επίσης, στις δαπάνες, χωρίς εκπτώσεις, για τη Δημόσια Υγεία , που παραμένει ύψιστη προτεραιότητα γιατί η ανθρώπινη ζωή είναι πάνω από οικονομικά μεγέθη. Δεν παρέλειψε να θίξει την αύξηση στις δαπάνες στην Παιδεία κατά 142 εκατομμύρια ευρώ, μιας και η επένδυση στο μέλλον των νέων γενιών δεν πρέπει να σταματά ποτέ.

Επιπροσθέτως, σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο βουλευτής Πιερίας επεσήμανε την φιλοαγροτική πολιτική της Κυβέρνησης που στάθηκε δίπλα σε όλους τους πληττόμενους τομείς της αγροτικής οικονομίας, ενώ δεν παρέλειψε να τονίσει τις συντονισμένες προσπάθειες του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης για το άνοιγμα νέων αγορών που είχε ως αποτέλεσμα το πλεονασματικό κατά 227 εκ. € ισοζύγιο εξαγωγών. Παράλληλα, υπογράμμισε και το φιλόδοξο εξοπλιστικό πρόγραμμα για την Εθνική Άμυνα ενώ υπερτόνισε τον ψηφιακό μετασχηματισμό της κρατικής μηχανής και την έλευση του 5G, που είναι η παρακαταθήκη μας για την επόμενη γενιά.

Ολοκληρώνοντας την τοποθέτησή του ο κ. Μπαραλιάκος διευκρίνισε : “Μοναδικός γνώμονας της πολιτικής μας είναι η Πατρίδα. Θα παλέψουμε για μια πιο ισχυρή και πιο ευημερούσα Ελλάδα που θα ακτινοβολεί σιγουριά και ασφάλεια. Eργαζόμαστε για να ξεπεράσουμε ενωμένοι και αυτή τη δυσκολία, όπως, άλλωστε κάνουμε κάθε φορά που η ιστορία το προστάζει».

Μπορείτε να παρακολουθήσετε όλη την ομιλία στον κάτωθι σύνδεσμο

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΦΩΝΤΑ