Πιερία Πιο Ψηλά

Φώντας Μπαραλιάκος: Στοίχημα η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου

Φώντας Μπαραλιάκος: Στοίχημα η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου

Συνάντηση Φώντα Μπαραλιάκου με την Υπουργό Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη

Συνάντηση με την Υπουργό Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη πραγματοποίησε ο Βουλευτής Πιερίας Φώντας Μπαραλιάκος με κεντρικό θέμα συζήτησης την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου στην Πιερία και την υλοποίηση του project  #Pieria365.

Ο κ. Μπαραλιάκος ανέπτυξε διεξοδικά στην Υπουργό Τουρισμού την φιλοδοξία τόσο του ίδιου προσωπικά όσο και των τουριστικών φορέων, να καταστεί η Πιερία προορισμός και των τεσσάρων εποχών, μία Πιερία επισκέψιμη και τις 365 ημέρες του έτους από Έλληνες και ξένους μιας και όλες οι προϋποθέσεις συντελούν προς αυτή την κατεύθυνση.

Ο Βουλευτής Πιερίας τεκμηρίωσε την αναγκαιότητα στήριξης του σχεδίου #Pieria365 αναλύοντας τις δυνητικές επιλογές για τον εκάστοτε επισκέπτη: από τον περιηγητικό τουρισμό σε μνημεία θρησκευτικού, αρχαιοελληνικού, βυζαντινού πολιτισμού μέχρι την γαστρονομία και την επαφή με τα τοπικά προϊόντα της πιερικής γης που διακρίνονται διεθνώς από τις αυστηρές προδιαγραφές ασφάλειας και ποιότητας. Από την δημιουργία του ημερολογίου δραστηριοτήτων (καλεντάρι) και την παρακολούθηση πολιτιστικών και αθλητικών δρώμενων ως την συμμετοχή σε εξορμήσεις στην πανέμορφη φύση με πεζοπορίες, ορειβασία, canoeing, δραστηριότητες βουνού και πλείστες άλλες εμπειρίες.

Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε στην ενίσχυση του χειμερινού τουρισμού με τον Όλυμπο, το μυθικό βουνό των θεών, να μαγνητίζει τα πλήθη αποτελώντας ένα από τα ισχυρότερα brand name της Ελλάδας και φυσικά τα Πιέρια με το χιονοδρομικό κέντρο του Ελατοχωρίου να εντάσσεται στους δημοφιλείς προορισμούς όσων αγαπούν τα χειμερινά σπορ.

Ο κ. Μπαραλιάκος με την Υπουργό Τουρισμού συζήτησαν εκτενώς και για τον οδικό τουρισμό σημαντικότερο τμήμα του εισερχόμενου τουρισμού της Πιερίας ενώ τόνισε την αναγκαιότητα για τον εκσυγχρονισμό, την στελέχωση και τη βελτίωση των υποδομών των συνοριακών σταθμών μας.

Η κα. Κεφαλογιάννη ενημέρωσε τον Βουλευτή Πιερίας για την δυνατότητα ένταξης έργων στους πόρους ύψους 387 εκ.ευρώ που θα διατεθούν για έργα στον τομέα του τουρισμού μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας (ΤΑΑ) που αφορά τις προσκλήσεις για την υποβολή αιτήσεων για ενισχύσεις στο πλαίσιο υλοποίησης έργων ανάπτυξης ορεινού τουρισμού , προσβασιμότητας σε παραλίες, τον αγροτουρισμό, την αναβάθμιση των τουριστικών λιμένων και των χιονοδρομικών κέντρων, τονίζοντάς του το στενό χρονικό πλαίσιο που δεν μπορεί να υπερβαίνει το τέλος του έτους.

Ο στόχος είναι να επέλθει μια τουριστική ανάπτυξη που αφορά όλη τη χώρα και τα οφέλη της θα κατανέμονται στην κοινωνία και τους πολίτες ισόρροπα, δίκαια και ανταποδοτικά.

Η κα Κεφαλογιάννη και ο κ. Μπαραλιάκος δεσμεύθηκαν να συνεργαστούν εντατικά ώστε η Πιερία, πάντα και με την καλή συνεργασία των αρμόδιων φορέων, να είναι από τις περιοχές που θα αξιοποιήσουν την ευκαιρία για την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου αναδεικνύοντας τα συγκριτικά της πλεονεκτήματα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΦΩΝΤΑ