Πιερία Πιο Ψηλά

Φώντας Μπαραλιάκος στις προγραμματικές δηλώσεις : Ενωμένοι θα θεμελιώσουμε μια ισχυρή, παραγωγική και δίκαιη Ελλάδα

Φώντας Μπαραλιάκος στις προγραμματικές δηλώσεις: Ενωμένοι θα θεμελιώσουμε μια ισχυρή, παραγωγική και δίκαιη Ελλάδα

Ο Βουλευτής Πιερίας Φώντας Μπαραλιάκος απευθυνόμενος στην ολομέλεια της Βουλής τόνισε, αρχικά, πως η εκλογική ετυμηγορία των Ελλήνων έδωσε ψήφο εμπιστοσύνης στην αυτοδύναμη Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας με Πρωθυπουργό όλων των Ελλήνων, τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Φώντας Μπαραλιάκος στις προγραμματικές δηλώσεις : Ενωμένοι θα θεμελιώσουμε μια ισχυρή, παραγωγική και δίκαιη Ελλάδα

«Πρόκειται για μια ισχυρή εντολή συνοδευόμενη από ένα υψηλό αίσθημα ευθύνης»

Να συνεχίσουμε με την ίδια σύνεση αλλά ακόμα πιο ορμητικά το μεταρρυθμιστικό όραμά μας, ανέφερε χαρακτηριστικά, για να συνεχίσει επισημαίνοντας:

«Η αυτοδύναμη και ισχυρή Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας δεν αποτελεί μια συγκυριακή επιλογή. Είναι απότοκη ενός συμπαγούς πλειοψηφικού μετώπου μέσα στην ελληνική κοινωνία, το οποίο σφυρηλατήθηκε τα τελευταία τέσσερα χρόνια στο αμόνι της λογικής απέναντι στον λαϊκισμό, της ενότητας απέναντι στο διχασμό,της αλήθειας απέναντι στο ψεύδος, του πολιτικού ήθους απέναντι στην τοξικότητα και εν τέλει των απτών αποτελεσμάτων απέναντι σε ανερμάτιστα ευχολόγια.»

Σε άλλο σημείο του λόγου του ο κ. Μπαραλιάκος υπογράμμισε πως το εκλογικό αποτέλεσμα προδιαγράφει τον ρυθμό τον οποίο οφείλουμε όλοι μαζί να ακολουθήσουμε για να αλλάξουμε ριζικά την Πατρίδα μας.

Η νέα Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας επιταχύνει κορυφαίους στόχους της, όπως η άμεση ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας, η άμεση αποπληρωμή των δανειακών υποχρεώσεων της χώρας από την πρώτη μνημονιακή σύμβαση ύψους άνω των 5 δις, η μείωση του δημόσιου χρέους ως ποσοστού του ΑΕΠ αρκετά κάτω από 140% έως το 2027, η υποχώρηση της ανεργίας στο 8% μέσα στην επόμενη τετραετία και οι εξαγωγές στο 60% του ΑΕΠ. Ειδικότερα, ο τομέας της Υγείας, θα αποτελέσει κορυφαία προτεραιότητα της Κυβέρνησης και πλέον είναι καιρός να γίνει ο πολιορκητικός κριός των μεταρρυθμιστικών προσπαθειών.

Ολοκληρώνοντας την ομιλία του ο Βουλευτής Πιερίας επεσήμανε: «Έχουμε ήδη σηκώσει μανίκια, και όλο το Υπουργικό Συμβούλιο βρίσκεται επί ποδός χωρίς να έχει χαθεί ούτε δευτερόλεπτο. Οι προκλήσεις του μέλλοντος βρίσκονται επί θύραις.

Οι Έλληνες πολίτες μας έδωσαν την εντολή να αντιμετωπίσουμε ενωμένοι αυτές τις προκλήσεις, να θεμελιώσουμε  μια ισχυρή, παραγωγική  και δίκαιη Ελλάδα.

Καλή θητεία και καλή δύναμη στο νέο υπουργικό συμβούλιο της Κυβέρνησής μας, στο οποίο θα παρασταθούμε αρωγοί στο έργο τους για να διασφαλίσουμε ότι η Πατρίδα μας θα ακολουθήσει το δρόμο της αμετάθετης προόδου.»

Παρακολουθήστε την ομιλία εδώ:

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΦΩΝΤΑ