Πιερία Πιο Ψηλά

Φώντας Μπαραλιάκος από την Μαδρίτη για την Οικονομική Διακυβέρνηση της Ε.Ε. «Επιθυμούμε ένα πλαίσιο που υποστηρίζει την ανάπτυξη»

Φώντας Μπαραλιάκος από την Μαδρίτη για την Οικονομική Διακυβέρνηση της Ε.Ε. -«Επιθυμούμε ένα πλαίσιο που υποστηρίζει την ανάπτυξη»

Στις διήμερες εργασίες της Διακοινοβουλευτικής Διάσκεψης για την Σταθερότητα, τον Οικονομικό Συντονισμό και την Διακυβέρνηση στην Ευρωπαϊκή Ένωση, που πραγματοποιήθηκαν στην Μαδρίτη με την συμμετοχή μεγάλου αριθμού βουλευτών από τα εθνικά Κοινοβούλια της Ε.Ε. καθώς και ευρωβουλευτών, στο πλαίσιο της κοινοβουλευτικής διάστασης της Ισπανικής Προεδρίας, συμμετείχε ο Βουλευτής Φώντας Μπαραλιάκος εκπροσωπώντας την Βουλή των Ελλήνων.

Οι συμμετέχοντες αντάλλαξαν απόψεις επί των ζητημάτων της αναθεώρησης των Ευρωπαϊκών δημοσιονομικών κανόνων, την κοινωνική διάσταση της ευρωπαϊκής οικονομικής διακυβέρνησης και την στρατηγική αυτονομία της Ε.Ε.

Φώντας Μπαραλιάκος από την Μαδρίτη για την Οικονομική Διακυβέρνηση της Ε.Ε. «Επιθυμούμε ένα πλαίσιο που υποστηρίζει την ανάπτυξη»

Ο κ.Μπαραλιάκος τοποθετήθηκε με ομιλία του στην δεύτερη θεματική ενότητα των συνεδριάσεων στην συζήτηση για την νέα αρχιτεκτονική της οικονομικής διακυβέρνησης της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σε αυτή αναφέρθηκε στο θετικό επενδυτικό κλίμα που έχει διαμορφώσει η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη για την χώρα μας, την μεγαλύτερη από τον μέσο όρο ανάπτυξη της Ελλάδας, και το εντυπωσιακό πρόγραμμα εκσυγχρονισμού και ψηφιοποίησης του κράτους. Επισήμανε ότι η Ελλάδα καλωσορίζει τις προτάσεις που παρουσίασε η Επιτροπή για τους νέους κανόνες σχετικά με την οικονομική διακυβέρνηση αλλά τόνισε ότι αυτό που επιθυμούμε είναι ένα πλαίσιο που υποστηρίζει την ανάπτυξη. «Η ανάπτυξη χρειάζεται επενδύσεις και επομένως, η προστασία των επενδύσεων και η διασφάλιση ενός επαρκούς δημοσιονομικού πλαισίου για την προώθηση της ανάπτυξης, πρέπει να είναι η βασική μας προτεραιότητα».

«Η Ελλάδα έχει ακολουθήσει τους κανόνες, η οικονομία μας αναπτύσσεται και αυτό σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να το ρισκάρουμε» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Βουλευτής.

Κλείνοντας την ομιλία του στην αίθουσα της Γερουσίας του Κοινοβουλίου της Μαδρίτης ο κ. Μπαραλιάκος τόνισε ότι «Το σχέδιο “Ελλάδα 2.0” είναι ένα από τα πιο φιλόδοξα σχέδια στην Ευρώπη αλλά και από τα πιο προηγμένα στην εκτέλεση. Έχουμε υποβάλλει αίτημα για την τρίτη δόση του Ευρωπαϊκού Ταμείου Ανάκαμψης. Το πλαίσιο της Οικονομικής Διακυβέρνησης δεν πρέπει να «κόψει τα φτερά» της Ελληνικής οικονομίας, η οποία αναπτύσσεται και μπορεί να αναπτυχθεί ακόμη περισσότερο».

Φώντας Μπαραλιάκος από την Μαδρίτη για την Οικονομική Διακυβέρνηση της Ε.Ε. «Επιθυμούμε ένα πλαίσιο που υποστηρίζει την ανάπτυξη»

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΦΩΝΤΑ