Πιερία Πιο Ψηλά

Συνάντηση Φώντα Μπαραλιάκου με τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Άσσου κ. Τιμόθεο της Μητροπόλεως Μεξικού

Συνάντηση Φώντα Μπαραλιάκου με τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Άσσου κ. Τιμόθεο της Μητροπόλεως Μεξικού

Μία ξεχωριστή συνάντηση είχε ο υποψήφιος Βουλευτής Πιερίας Φώντας Μπαραλιάκος την τρέχουσα έντονη προεκλογική περίοδο.

Ο κ. Μπαραλιάκος είχε την μεγάλη τιμή να φιλοξενήσει στο γραφείο του έναν πολύ εγκάρδιο φίλο του, τον φιλέλληνα Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Άσσου κ. Τιμόθεο της Μητροπόλεως Μεξικού.

Ο Θεοφιλέστατος, ο οποίος έχει υπό την διακονία του τις χώρες Κολομβία και Βενεζουέλα, είναι ένας υπέρμαχος της ελληνικής γλώσσας, του πολιτισμού, της ιστορίας και της παιδείας.

Ο υποψήφιος Βουλευτής Πιερίας συνομίλησε μαζί του για πολλά ζητήματα και στο τέλος της συνάντησης δήλωσε φανερά συγκινημένος: « Θα μείνει χαραγμένη σε όλη μου την ζωή αυτή η ευλογημένη συνάντηση και θα ηχούν στην ψυχή μου οι πνευματικές του συμβουλές του Θεοφιλέστατου αλλά και τα πατρικά του λόγια για τον Ελληνισμό και την Ορθοδοξία.»

«Ορθοδοξία είναι η μάνα εκκλησία»τόνισε ο Θεοφιλέστατος ο οποίος γεννήθηκε στην Κολομβία και κατάγεται από την ινδιάνικη φυλή Τσιρακόκο.

Τα λόγια του ήταν πολύ συγκινητικά και πατρικά για όλους τους Έλληνες και την μητέρα Ελλάδα όπως την αποκαλεί.

Μίλησε στον κ. Μπαραλιάκο με συναισθηματική φόρτιση και δάκρυα στα μάτια για την  Σμύρνη, τον Πόντο, την Πόλη και την Ελληνική Σημαία.

«Η Ελλάδα είναι το κέντρο της Πίστεως, εμείς όταν θέλωμε να μάθωμε τον χριστιανισμό, την ορθοδοξία και την πίστη, στην Ελλάδα ερχόμαστε.

Εγώ ο Ινδιάνος με τα σχιστά μάτια δεν πηγαίνω πουθενά αλλού αλλά στην Ελλάδα διότι εδώ έμαθα να κάνω τον σταυρό μου» ήταν κάποιες από τις χαρακτηριστικές του αναφορές .

Ο κ. Μπαραλιάκος ανανέωσε το ραντεβού του με τον Θεοφιλέστατο όσο πιο σύντομα γίνεται για να θαυμάσει και να αντλήσει δύναμη από τα λόγια του.

Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Άσσου κ. Τιμόθεος ευχήθηκε μια ευλογημένη και ήρεμη προεκλογική περίοδο με κάθε δυνατή επιτυχία στον υποψήφιο Βουλευτή, ο όποιος τον ευχαρίστησε όχι μόνο προσωπικά αλλά και σαν πολίτης αυτού εδώ του τόπου για την αγάπη του στον Ελληνισμό και την Ορθοδοξία και ιδιαίτερα στην Πιερία μας και τους κατοίκους της.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΦΩΝΤΑ