Πιερία Πιο Ψηλά

Συνάντηση με το ΔΣ του Φαρμακευτικού Συλλόγου Πιερίας πραγματοποίησε ο Βουλευτής Πιερίας Φώντας Μπαραλιάκος στο Πολιτικό του Γραφείο.

Συνάντηση με το ΔΣ του Φαρμακευτικού Συλλόγου Πιερίας πραγματοποίησε ο Βουλευτής Πιερίας Φώντας Μπαραλιάκος στο Πολιτικό του Γραφείο.

Στη συζήτηση που διενεργήθηκε, οι εκπρόσωποι του Φαρμακευτικού Συλλόγου ανέπτυξαν στον Βουλευτή Πιερίας σειρά ζητημάτων, που απασχολούν τον κλάδο τους όπως, μεταξύ άλλων, τα μη συνταγογραφούμενα φάρμακα, το ωράριο των φαρμακείων, την τιμολόγηση και τις ελλείψεις φαρμάκων.
Ο κ. Μπαραλιάκος, από την πλευρά του, ευχαρίστησε στο πρόσωπο των εκπροσώπων όλους τους Φαρμακοποιούς για τη συμβολή τους στην αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης, καθώς βρέθηκαν με τους υπόλοιπους επαγγελματίες υγείας στην πρώτη γραμμή, προσφέροντας πολύτιμες υπηρεσίες  για την ανάσχεση της πανδημίας. Η συμβολή των φαρμακοποιών στη σωστή ενημέρωση του κοινού και ο ρόλος τους στην αποσυμφόρηση του συστήματος, αποδείχθηκε σημαντική παράμετρος  για την ομαλή πορεία της πανδημίας.

Επεσήμανε,  ακόμη, τον προεξάρχοντα ρόλο των Φαρμακοποιών στις τοπικές κοινωνίες αναφέροντας χαρακτηριστικά πως κάθε φαρμακείο σε κάθε γειτονιά είναι ένα μικρό πολυιατρείο.

Ο κ. Μπαραλιάκος τόνισε πως κατανοεί απόλυτα τις θέσεις του ΔΣ του Συλλόγου για το ρόλο του σύγχρονου φαρμακείου και το πάγιο αίτημα για την αναβάθμισή του στο πλαίσιο του συστήματος υγείας.

Δεσμεύθηκε, εξάλλου, πως θα μεταφέρει τα αιτήματά τους προς την Πολιτεία και θα συνεχίσει να βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με τους εκπροσώπους του Συλλόγου για κάθε νέο ζήτημα που ανακύπτει.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΦΩΝΤΑ