Πιερία Πιο Ψηλά

Στην κοσμοθεωρία του Φώντα Μπαραλιάκου οι νέοι βρίσκονται στο επίκεντρο!

Στην κοσμοθεωρία του Φώντα Μπαραλιάκου οι νέοι βρίσκονται στο επίκεντρο!

Κι αυτό ο Βουλευτής Πιερίας το έχει αποδείξει επανειλημμένως

Δεν είναι μόνο οι συνεχείς επαφές του με τη νέα γενιά ούτε οι συχνές συζητήσεις του με την τοπική οργάνωση της ΟΝΝΕΔ.

Είναι κυρίως αυτός ο δίαυλος επικοινωνίας που έχει ανοίξει μαζί τους, χρόνια τώρα, αφουγκραζόμενος τις αγωνίες, τους προβληματισμούς και τις ανησυχίες τους και οι προσπάθειές του να φανεί χρήσιμος. Ας μην ξεχνάμε άλλωστε το Workshop για τα επαγγέλματα του μέλλοντος που είχε διοργανώσει με μεγάλη επιτυχία τον περασμένο Δεκέμβριο.

Στην κοσμοθεωρία του Φώντα Μπαραλιάκου οι νέοι βρίσκονται στο επίκεντρο!

Είναι επίσης ο σεβασμός που τρέφει στην καθαρή τους ματιά, στην διεισδυτική τους κρίση, στην φρέσκια οπτική τους για τα δρώμενα στη χώρα. Είναι ακόμη η αντιμετώπιση των νέων εκ μέρους του ως ισότιμων συνομιλητών, ως ένα δυναμικό κομμάτι της κοινωνίας που μπορεί να προτείνει λύσεις, να επισημάνει δυσλειτουργίες, να υποδείξει λάθη.

Μία τέτοια συνάντηση του Φώντα Μπαραλιάκου με τους νέους έλαβε χώρα σε κεντρικό καφέ της Κατερίνης με την διαδικτυακή συμμετοχή του αγαπητού φίλου και συναδέλφου του, Βουλευτή Αθηνών, Κωνσταντίνου Κυρανάκη, ο οποίος ανταποκρίθηκε με θέρμη στην πρόσκληση του κ. Μπαραλιάκου.

Στην κοσμοθεωρία του Φώντα Μπαραλιάκου οι νέοι βρίσκονται στο επίκεντρο!

Στη συζήτηση που διεξήχθη οι  Βουλευτές άκουσαν την αξιολόγηση των νέων φίλων τους για τα πεπραγμένα της Κυβέρνησης. Εύστοχες επισημάνσεις, ενδιαφέρουσες παρατηρήσεις, καλοπροαίρετη κριτική και κυρίως εποικοδομητικός διάλογος και αλληλεπίδραση.

Τα νέα παιδιά που κατέκλυσαν το χώρο εξέφρασαν τις τοποθετήσεις τους με ειλικρίνεια, αντάλλαξαν γνώμες και απόψεις με τον Βουλευτή Πιερίας και τον κ. Κυρανάκη και αποχώρησαν εμφανώς ικανοποιημένοι ευχόμενοι καλή επιτυχία για τις επικείμενες εκλογές.

Από την πλευρά του ο κ. Μπαραλιάκος, αφού ευχαρίστησε τον συνάδελφό του  Κωνσταντίνο Κυρανάκη για την τιμή να είναι «παρών» μέσω της τεχνολογίας  στην συνάντηση, υπογράμμισε εμφατικά: «Βρεθήκαμε με τις νέες και τους νέους μας για να κάνουμε μια κουβέντα ακριβώς όπως την κάνω με τα παιδιά μου. Να μοιραστούμε δηλαδή προβληματισμούς και σκέψεις για το μέλλον τους, τις σπουδές τους, την επαγγελματική τους αποκατάσταση,  αλλά και για τις προσδοκίες τους από το πολιτικό σύστημα. Κάθε φορά που είμαι μαζί τους χαίρομαι τη ζωντάνια, τον παλμό και τον ενθουσιασμό τους. Αυτοί είναι το μέλλον της χώρας, σ’ αυτά τα παιδιά πρέπει να κληροδοτήσουμε μία Ελλάδα ευημερούσα και ισχυρή. Τους ευχαριστώ για την μαζική τους συμμετοχή στη συνάντηση, τους ευγνωμονώ για την ενεργητική τους παρουσία στη συζήτηση. Ένα ξεχωριστό «ευχαριστώ» στον καλό μου συνάδελφο Κωνσταντίνο Κυρανάκη που παρά το βεβαρυμένο του πρόγραμμα αποδέχθηκε με χαρά την πρόσκληση μου, συμμετείχε στη συζήτηση και απάντησε σε όσα ερωτήματα του έθεσαν οι συμμετέχοντες.» 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΦΩΝΤΑ