Πιερία Πιο Ψηλά

Στην επιστρεπτέα προκαταβολή οι κατ΄επάγγελμα Αγρότες «Κανένας μόνος του σε αυτήν την δοκιμασία»

Την ένταξη των κατ’ επάγγελμα αγροτών στο μέτρο της Επιστρεπτέας Προκαταβολής αποφάσισε η Κυβέρνηση μετά από συνεργασία των συναρμόδιων Υπουργείων Αγροτικής Ανάπτυξης και Οικονομικών.

Δικαιούχοι αποτελούν οι κατά κύριο επάγγελμα αγρότες που αποδεδειγμένα έχουν πληγεί από τον κορονοϊό, βάσει μείωσης τζίρου και οι αιτήσεις πρέπει να υποβληθούν έως τις 30 Νοεμβρίου. 

Οι αγρότες κανονικού καθεστώτος, που έχουν, δηλαδή, κάνει έναρξη επιχείρησης, διατηρούν βιβλία και κάνουν περιοδικές δηλώσεις κάθε τρίμηνο, θα μπορούν να λάβουν ενίσχυση 1000 €, εφόσον πιστοποιηθεί μείωση τζίρου τουλάχιστον 20% για τους μήνες Σεπτέμβριο και Οκτώβριο συγκριτικά με τους αντίστοιχους της περσινής χρονιάς. 

Με την συγκεκριμένη ΚΥΑ δίνεται η δυνατότητα ένταξης και των αγροτών στο εν λόγω μέτρο και επιχειρείται με αυτόν τον τρόπο έμπρακτα η στήριξη στους παραγωγούς αυτές τις δύσκολες συνθήκες της υγειονομικής κρίσης. 

«Στο μέτρο του εφικτού και με αίσθημα δικαίου η Κυβέρνηση προσπαθεί να ενισχύσει όλους τους πληττόμενους κλάδους από τις επιπτώσεις της πανδημίας. Η ένταξη των αγροτών κανονικού καθεστώτος στα μέτρα στήριξης είναι ακόμα μια απόδειξη ότι σε αυτή την κρίση δεν θα μείνει κανένας μόνος του».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΦΩΝΤΑ