Πιερία Πιο Ψηλά

94b284c9 7148 4eba 9149 fae11b9d7528 result

Σε πλήρη έλεγχο η φωτιά στον Όλυμπο-Συγχαρητήριο βουλευτή Φώντα Μπαραλιάκου

Θέλω να εκφράσω τα θερμά μου συγχαρητήρια σε όλους όσους συνέβαλαν στην κατάσβεση της δασικής πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε σε μεγάλο υψόμετρο και σε δυσπρόσιτη περιοχή του Ολύμπου την Κυριακή το πρωί.

Συγχαίρω τα στελέχη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Πιερίας και Λαρίσης και της Ειδικής Μονάδας Δασικών Επιχειρήσεων Κ.Μακεδονίας που από την πρώτη στιγμή με πεζοπόρα τμήματα επιχείρησαν να προσεγγίσουν το σημείο, ενώ η άμεση επέμβαση των εναέριων πυροσβεστικών μέσων (ελικοπτέρων και αεροπλάνων) ήταν καταλυτική.

Επίσης συγχαρητήρια αξίζουν στους πολυάριθμους εθελοντές οι οποίοι συμμετείχαν στην προσπάθεια να ελεγχθεί το μέτωπο και να εξελιχθεί ομαλά η πορεία της αποκλιμάκωσης της φωτιάς.

Από την πλευρά τους ο Δήμος Δίου-Ολύμπου και η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας έθεσαν εγκαίρως τον μηχανισμό πολιτικής προστασίας και βρέθηκαν σε επιχειρησιακή ετοιμότητα για την αντιμετώπιση κάθε ενδεχόμενης εξέλιξης.

Θερμές ευχαριστίες στον Υπουργό Πολιτικής Προστασίας κ. Βασίλη Κικίλια,  για την άμεση ανταπόκριση και την συνεχή επικοινωνία που είχαμε από την πρώτη στιγμή της εκδήλωσης της πυρκαγιάς μέχρι τη θέση αυτής υπό έλεγχο.

Βρισκόμαστε στα μέσα του καλοκαιριού και ο κίνδυνος πυρκαγιών στα δάση μας παραμένει ακόμη υψηλός. Οφείλουμε όλοι μας να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί, να ακολουθούμε τις υποδείξεις των αρμόδιων αρχών και να προστατεύσουμε τα δάση μας.

Το οφείλουμε σε εμάς τους ίδιους, στην πατρίδα μας και στα παιδιά μας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΦΩΝΤΑ