Πιερία Πιο Ψηλά

rmVefqGPIeWhy5Kj9hGS

ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΣΤΟ … ΝΟΜΙΣΜΑΤΟΚΟΠΕΙΟ !!!

ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΣΤΟ … ΝΟΜΙΣΜΑΤΟΚΟΠΕΙΟ !!!

Το τελευταίο διάστημα όλοι θα παρατηρήσατε ότι άρχισαν να πυκνώνουν οι τοποθετήσεις «ειδικών» και μη για την επιστροφή της χώρας στο Εθνικό νόμισμα.

Διαβάσαμε επώνυμα άρθρα, είδαμε και ακούσαμε τοποθετήσεις στελεχών, που εκφράστηκαν καθαρά και πρότειναν ως λύση εξόδου από την κρίση την έξοδο μας από την ευρωζώνη και την έκδοση νέου εθνικού νομίσματος (σεβαστή ως άποψη, που προσωπικά όμως με βρίσκει κάθετα αντίθετο) .

Εκτός όμως από τους φανερούς λάτρεις της δραχμής την Τετάρτη αποκαλύφθηκε  και το κρυφό λόμπι, που δεν είναι άλλο από την αριστερή πλατφόρμα του ΣΥΡΙΖΑ.

Αποκαλύφθηκαν όλοι αυτοί που καιρό τώρα έγραφαν και μιλούσαν για τον «εναλλακτικό  δρόμο» που υπάρχει και καλούσαν τον κόσμο να τον διαβούνε μαζί, το «μπορούμε αλλιώς» και άλλα εναλλακτικά αλλά χωρίς ποτέ να μιλήσεις κανείς τους και καμία τους για ΔΡΑΧΜΗ.

Μάλιστα την προηγούμενη της κρίσιμης ψηφοφορίας, με πρωτοβουλία του κ. Λαφαζάνη συνευρέθηκαν σε κεντρικό ξενοδοχείο για να οργανώσουν το plan B. Σύμφωνα με το σχέδιο αυτό η χώρα θα μπορούσε να πάει σε εθνικό νόμισμα, παίρνοντας με εισβολή στον Χολαργό,  όπου φυλάσσονται τα αποθέματα της Τράπεζας της Ελλάδας,  22δις. €. Με αυτά τα χρήματα θα πλήρωνε μισθούς και συντάξεις μέχρι να βάλουν μπροστά το νομισματοκοπείο του Χολαργού να τυπώσει το νέο εθνικό νόμισμα !!!

Εκτός από την αστεία πλευρά (εισβολή) του όλου θέματος, το ζητούμενο είναι, σύμφωνα με δήλωση του Υπ. Οικονομικών κ Μάρδα, ότι δεν υπάρχουν τα 22 δις € σε ρευστό αλλά σε τίτλους του Ελληνικού Δημοσίου που οφείλει το κράτος σε ταμεία, οργανισμού κτλ.

Αλλά ακόμα και αν υπήρχαν, ανήκουν στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, άρα δεν μπορεί να τα ακουμπήσει κανείς. Αλλά ακόμα και αν τα έπαιρναν, η ΕΚΤ αυτομάτως ενεργοποιεί μηχανισμούς και με έκδοση νέου χρήματος αχρηστεύει τα παλιά!

Τέλος, ακόμα και αν όλα αυτά πήγαιναν καλά και το plan B έφτανε στο τελικό στάδιο, η κυκλοφορία νέου χαρτονομίσματος χωρίς την άδεια της ΕΚΤ συνεπάγεται αυτόματα και έξοδος της χώρας από την ευρωζώνη.

Κάτω από αυτές τις πραγματικά επικίνδυνες ιδέες συντάχθηκαν την Τετάρτη οι υποστηρικτές της Αριστερής πλατφόρμας του ΣΥΡΙΖΑ.

Και εκεί που οι τρείς (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ , Ποτάμι) από τις πέντε πολιτικές δυνάμεις της αντιπολίτευσης έβαλαν πλάτη για να μείνει η χώρα στην Ευρώπη, η Αριστερή πλατφόρμα υπονόμευε την προσπάθεια του ίδιου τους του προέδρου βάζοντας σε κίνδυνο το μέλλον της χώρας.

Το «στηρίζουμε την κυβέρνηση, αλλά δεν ψηφίζουμε την συμφωνία» δεν υπάρχει κυρίες και κύριοι της Αριστερής πλατφόρμας.

Οι 39 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ είναι οι «τζάμπα» μάγκες της Βουλής. Το ψηφίζω «αλα κάρτ» ή το πιο παλιό «και με τον αστυφύλαξ και με τον χωροφύλαξ» επίσης δεν υπάρχει …

Οι καιροί απαιτούν ευθύνη και σοβαρότητα και αντί για αυτό βλέπουμε τακτιτισμούς και προσωπικές ατζέντες.

Λυπάμαι κυρίες και κύριοι του «ΟΧΙ» και του «ΠΑΡΩΝ» της ψηφοφορίας του Ελληνικού κοινοβουλίου της προηγούμενης Τετάρτης αλλά μετρηθήκατε, ζυγισθήκατε και βρεθήκατε ΕΛΛΕΙΠΕΙΣ !!!

Ξενοφών Ε. Μπαραλιάκος

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΦΩΝΤΑ