Πιερία Πιο Ψηλά

IMG 1349 1

Μήνυμα για τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά

Μήνυμα Βουλευτή Φώντα Μπαραλιάκου για τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά

Αγαπητοί συμπατριώτες μου,

Φίλες και φίλοι, 

Σε λίγες ημέρες πλησιάζει η γιορτή της γέννησης του Θεανθρώπου και θα ακολουθήσει ο ερχομός της νέας χρονιάς. 

Ασφαλώς, στα φετινά Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά θα χρειαστεί να προσαρμοστούμε στις συνθήκες που επιβάλλονται από την πανδημία. Μετά το Άγιο Πάσχα, σε άλλη μία κορυφαία γιορτή της Χριστιανοσύνης, θα κληθούμε να μείνουμε πιστοί στην τήρηση των μέτρων που επιτάσσει η υγειονομική κρίση. 

Θα στερηθούμε -για μία ακόμη φορά- την ευκαιρία να συγχρωτιστούμε με  αγαπημένα πρόσωπα, να τηρήσουμε έθιμα, παραδόσεις και πατροπαράδοτες συνήθειες. Προτάσσοντας το αγαθό της δημόσιας υγείας  θα λειτουργήσουμε με την υπευθυνότητα και την αλληλεγγύη, που οι καιροί απαιτούν.

Κι όμως, φίλες και φίλοι, αξίζει να οπλιστούμε με λίγη ακόμη υπομονή. Να εμφανίσουμε περίσσευμα αντοχής στην παρατεταμένη αυτή δοκιμασία.

Στο κατώφλι του 2021 αχνοφέγγει η ελπίδα για την επόμενη μέρα. 

Το εμβόλιο για την πανδημία ξεκίνησε να χορηγείται και θα είναι το δώρο της παγκόσμιας ιατρικής κοινότητας σε όλους μας. Θα είναι το εισιτήριο για την είσοδο σε έναν νέο χρόνο γεμάτο ελπίδα και προκοπή. 

Ας παραμείνουμε προσηλωμένοι στους υγειονομικούς περιορισμούς για όσο ακόμη χρειαστεί.

Για να επιστρέψει και πάλι η αισιοδοξία και το χαμόγελο στα πρόσωπά μας. 

Για να κερδίσουμε ξανά την κανονικότητα που τόσο μας έλειψε. 

Για να ανασυγκροτηθούμε. 

Και πιο σοφοί, πιο αλληλέγγυοι, πιο ανθρώπινοι να απολαύσουμε όσα αυτονόητα θεωρούσαμε δεδομένα και κατανοήσαμε την υπέρτατη αξία τους. 

Τη νέα χρονιά ας περισσεύει η υγεία σε κάθε σπιτικό. Με αισιοδοξία, πίστη και ελπίδα το 2021 να φέρει στον καθένα ό, τι ποθεί. 

Καλά Χριστούγεννα και ευτυχισμένο το νέο έτος!

Φώντας Μπαραλιάκος 

Βουλευτής Πιερίας 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΦΩΝΤΑ