Πιερία Πιο Ψηλά

Ευνοϊκότερους όρους εξόφλησης για το ηλεκτρικό ρεύμα των αγροτών

Ευνοϊκότερους όρους εξόφλησης για το ηλεκτρικό ρεύμα των αγροτών

Ευνοϊκότερους όρους  εξόφλησης

για το ηλεκτρικό ρεύμα των  αγροτών

αιτήθηκε από τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας ο Φώντας Μπαραλιάκος

Την εξέταση ενός περαιτέρω ευνοϊκού πλαισίου για την αποπληρωμή των οφειλών των αγροτών μας προς τη ΔΕΗ ζήτησε με επιστολή του προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Κώστα Σκρέκα ο Φώντας Μπαραλιάκος.

Στο επιστολικό του κείμενο ο βουλευτής Πιερίας επισημαίνει πως τον Απρίλιο του 2020 ο αγροτικός κόσμος καλωσόρισε με ανακούφιση την συμφωνία που επέτρεπε την υπαγωγή του σε ευνοϊκή ρύθμιση για  την τμηματική αποπληρωμή των οφειλών του προς την Δ.Ε.Η.

Ωστόσο, οι διαμορφούμενες δυσμενείς συνθήκες και ο όγκος των προσεχών αγροτικών εργασιών καθιστούν αναγκαία την επανεξέταση  της εν λόγω ρύθμισης με ακόμα πιο ευνοϊκούς όρους.  Αιτιολογώντας το αίτημά του ο κ. Μπαραλιάκος διευκρινίζει πως η οικονομική καθίζηση έχει λειτουργήσει ως τροχοπέδη σε πολλούς αγρότες μας ώστε να  τακτοποιήσουν τις οφειλές τους στο ήδη υπάρχον ρυθμισμένο πλαίσιο. Ως συνέπεια υφίσταται ο κίνδυνος διακοπής ηλεκτρικού ρεύματος σε μια κρίσιμη εποχή για σημαντικές αγροτικές καλλιέργειες.

Ως εκ τούτου, υπογραμμίζει καταληκτικά ο βουλευτής Πιερίας,  η διαμόρφωση ενός  περαιτέρω ευνοϊκού πλαισίου για την αποπληρωμή των οφειλών των αγροτών μας προς την ΔΕΗ,  θα τους εξασφάλιζε τον απαραίτητο χρόνο για να φανούν συνεπείς προς τις υποχρεώσεις τους και να επιδοθούν απερίσπαστοι στις εργασίες τους.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΦΩΝΤΑ