Πιερία Πιο Ψηλά

Επίσκεψη Βουλευτή Πιερίας Φώντα Μπαραλιάκου στο Κέντρο Ημέρας για άτομα με άνοια «Παναγία η Βηματάρισσα»

Επίσκεψη Βουλευτή Πιερίας Φώντα Μπαραλιάκου στο Κέντρο Ημέρας για άτομα με άνοια «Παναγία η Βηματάρισσα»

Το χώρο όπου στεγάζεται το Κέντρο Ημέρας για άτομα με άνοια, «Παναγία η Βηματάρισσα», επισκέφθηκε ο Βουλευτής Πιερίας κ. Φώντας Μπαραλιάκος για να ενημερωθεί από τον Πρόεδρο κ. Κορομπίλη Κων/νο και τα μέλη του Δ.Σ για τις πρώτες εβδομάδες λειτουργίας του καθώς και για την πρόοδο των εργασιών που πραγματοποιούνται στο κτήριο. Το Κέντρο Ημέρας για άτομα με άνοια ξεκίνησε τη λειτουργία του στις 3 Απριλίου και βρίσκεται στην οδό 7ης Μεραρχίας 14 στην Κατερίνη.

Η Ελληνική Εταιρεία Νόσου Alzheimer και Συγγενών Διαταραχών – Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με την Εταιρεία Νόσου Alzheimer και Συγγενών Διαταραχών Πιερίας ανέλαβαν την υλοποίηση του εν λόγω Κέντρου Ημέρας για άτομα με άνοια στην Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας.

Πρόκειται για ένα έργο που είχε προαναγγείλει η Υφυπουργός Υγείας και αρμόδια για θέματα ψυχικής υγείας κα Ζωή Ράπτη κατά την επίσκεψή της στην Κατερίνη τον Φεβρουάριο του 2022, όταν μίλησε για την συνολική ενίσχυση των δομών ψυχικής υγείας της Πιερίας από το Υπουργείο Υγείας, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στα Κέντρα Ημέρας για την υποστήριξη όσων πάσχουν από άνοια και Alzheimer.

Ιδιαίτερη μέριμνα επί του έργου έδειξε και ο Βουλευτής ΝΔ Πιερίας κ. Φώντας Μπαραλιάκος, ο οποίος βρισκόταν σε διαρκή επικοινωνία με την Υφυπουργό για την παρακολούθηση του ζητήματος, το οποίο εν τέλει έλαβε από την κα Ράπτη έγκριση σκοπιμότητας και η χρηματοδότησή του εντάχθηκε στο πλαίσιο του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

Αυτόματο προσχέδιο

Η Εταιρεία Alzheimer και συναφών διαταραχών Πιερίας ιδρύθηκε με το υπ. Αριθμόν 9/2021 καταστατικό το οποίο κατατέθηκε  στο βιβλίο αναγνωρισμένων σωματείων του Πρωτοδικείου Κατερίνης με ημερομηνία 9-11-2021 από 33 πολίτες της Πιερίας, μεταξύ των οποίων ο Βουλευτής ΝΔ Πιερίας Φώντας Μπαραλιάκος.

Η ευαισθησία του κ. Μπαραλιάκου για συμπολίτες μας που χρήζουν στήριξης ώστε να αντιμετωπίσουν τα προβλήματά τους είναι εγνωσμένη, γι’ αυτό και από την πρώτη στιγμή στάθηκε αρωγός στην πρωτοβουλία προώθησης της ίδρυσης του Κέντρου Ημέρας για άτομα με άνοια. Καθώς, λοιπόν, έχουν ήδη ξεκινήσει οι πρώτες επισκέψεις ωφελουμένων στο Κέντρο, ο κ. Μπαραλιάκος έσπευσε να το επισκεφθεί.

Οι υπηρεσίες που προσφέρονται και αυτές που προβλέπεται να οργανωθούν, τόσο διαζώσης, όσο και διαδικτυακά στο άμεσο μέλλον, αφορούν στην έγκαιρη διάγνωση και αντιμετώπιση της άνοιας. Περιλαμβάνουν προγράμματα νοητικής ενδυνάμωσης και ψυχολογικής υποστήριξης σε άτομα με νόσο Alzheimer και με ήπια νοητική διαταραχή σε ατομικό και ομαδικό επίπεδο. Ο στόχος των προγραμμάτων αυτών είναι η βελτίωση των νοητικών λειτουργιών και της καθημερινής λειτουργικότητας των ωφελουμένων, η ενημέρωση και η ψυχολογική υποστήριξη των περιθαλπόντων.

Μετά το πέρας της επίσκεψης ο Βουλευτής Πιερίας εξέφρασε στον πρόεδρο κ. Κορομπήλη και στα μέλη του ΔΣ την ικανοποίησή του για την θετική εξέλιξη αναφορικά με την λειτουργία του Κέντρου και δήλωσε πως τόσο ως ιδρυτικό μέλος της Εταιρείας Alzheimer και συναφών διαταραχών Πιερίας όσο και με την ιδιότητα του Βουλευτή θα συμπαρίσταται και θα αποτελεί σταθερό αρωγό της δράσης του σπουδαίου αυτού Κέντρου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΦΩΝΤΑ