Πιερία Πιο Ψηλά

Φ.Μπαραλιάκος προς ΣΥΡΙΖΑ: «Μας χωρίζει ιδεολογική άβυσσος»

Φ.Μπαραλιάκος προς ΣΥΡΙΖΑ: «Μας χωρίζει ιδεολογική άβυσσος»

Η Αξιωματική Αντιπολίτευση στο χώρο της Παιδείας επιλέγει να πλειοδοτήσει για ακόμα μια φορά σε έναν επικίνδυνο λαϊκισμό, ο οποίος εμπαίζει τους ίδιους τους μαθητές και τις οικογένειές τους.

Στην συζήτηση του νομοσχεδίου του Υπ.Παιδείας

Στην συζήτηση για το Νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας για την Αναβάθμιση του σχολείου και την ενδυνάμωση των εκπαιδευτικών, ο Φώντας Μπαραλιάκος υπήρξε «λάβρος» κατά της παρεκκλίνουσας, από τα πολιτικά ήθη, αντιπολιτευτικής πρακτικής του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Βουλευτής Πιερίας  εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής, δριμύ κατηγορώ πρωτ’ απ’ όλα για την Απουσία της Αξιωματικής αντιπολίτευσης στον εξαντλητικό διάλογο με την εκπαιδευτική κοινότητα. Στηλίτευσε τις μεθόδους αποπροσανατολισμού του αλλά και την αήθη επίθεση κατά της Υπουργού κας Κεραμέως.

Η Αξιωματική Αντιπολίτευση στο χώρο της Παιδείας επιλέγει να πλειοδοτήσει για ακόμα μια φορά σε έναν επικίνδυνο λαϊκισμό, ο οποίος εμπαίζει τους ίδιους τους μαθητές και τις οικογένειές τουςΚυρίες και κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ, όχι μόνο επιχειρήσατε να αλλοιώσετε τον χαρακτήρα του νομοσχεδίου αλλά επιλέξατε να στοχοποιήσετε προσωπικά με τρόπο βάναυσο την κα Υπουργό και την οικογένειά της. Αποτελεί κοινοβουλευτικό όνειδος, ελλείψει δομημένης και ξεκάθαρης επιχειρηματολογίας, να εμπλέκεται στην πολιτική κριτική η προσωπική και η οικογενειακή ζωή των πολιτικών”.

Εστιάζοντας, ακολούθως, στο Νομοσχέδιο, το χαρακτήρισε ως συνέχεια των μεταρρυθμιστικών τομών της κυβέρνησης. Πρόκειται για ένα ενισχυτικό νομοθέτημα που επιτρέπει στο Σχολείο να επανακτήσει το θεσμικό οπλοστάσιο επιτρέποντας στα παιδιά μας να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις του μέλλοντος με καινοτόμες διατάξεις για την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών, την ευελιξία, την προσαρμοστικότητα αλλά και την αυτονομία της σχολικής μονάδας.

Από τα πυρά του κ. Μπαραλιάκου δεν ξέφυγε ούτε ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ, κύριος Ν. Φίλης που δεν επέδειξε ίχνος μεταμέλειας για τις δηλώσεις του κατά της Υπουργού Παιδείας ούτε η Ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία «δεν δίστασε με ένα ρεσάλτο λαϊκισμού να πατήσει επάνω στις αγωνίες, στην αβεβαιότητα και την λύπη εκείνων των υποψηφίων που δεν έπιασαν το στόχο τους. Αντ’ αυτού υποσχέθηκε σε όλα αυτά τα νέα παιδιά, την κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής  αλλά και την δυνατότητα να καταθέσουν μηχανογραφικό δελτίο με τους φετινούς βαθμούς»

Αναφερόμενος δε στον κ. Τσίπρα του υπενθύμισε πως οι πρακτικές  του θυμίζουν «τις παλιές εποχές, όχι πολύ μακρινές, που θα καταργούσε τα Μνημόνια με ένα νόμο κι ένα άρθροΈνα νέο ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ για την εκπαίδευση ακούσαμε σήμερα από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ! Αυτή τη φορά, όμως, κυρίες και κύριοι, οι Έλληνες πολίτες σας ξέρουν, σας έμαθαν και έχουν γευτεί τους πικρούς καρπούς της καταστροφικής διακυβέρνησής σας

Ο κ.Μπαραλιάκος δεν παρέλειψε να τονίσει και τις ιδεολογικές διαφορές που χωρίζουν τα δύο κόμματα : «Κυρίες και Κύριοι συνάδελφοι, πράγματι μας χωρίζει ιδεολογική άβυσσος. Είμαστε δύο διαφορετικοί κόσμοι και το παραδέχονται αυτό ΟΛΟΙ!  Εμείς θέλουμε την ισότητα ευκαιριών προς όλους, όχι την εξίσωση όλων προς τα κάτω. Πιστεύουμε στην αριστεία, την θεωρούμε κοινωνική υγεία. Δεν είμαστε από αυτούς που την αποστρέφονται ως ρετσινιά».

Στην κατακλείδα του λόγου του ο Βουλευτής Πιερίας σημείωσε το παρόν νομοσχέδιο διαπνέεται από πνεύμα ανανέωσης, εναρμόνισης με τις βέλτιστες πρακτικές σε ευρωπαϊκό επίπεδο και αξιοποιεί με τον καλύτερο τρόπο το μεγαλύτερο πλεονέκτημα του ελληνικού Σχολείου: τους Δασκάλους του.

Γι’ αυτό και χρειάζεται να υπερψηφισθεί το παρόν Νομοσχέδιο καθώς προωθεί την αρχιτεκτονική ενός καλύτερου σχολείου που θα απελευθερώνει τις δημιουργικές και αστείρευτες δυνάμεις τόσο των παιδιών όσο και των εκπαιδευτικών μας.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΦΩΝΤΑ