Πιερία Πιο Ψηλά

Φώντας Μπαραλιάκος: Το χρωστάμε στους 57 νεκρούς των Τεμπών και στις οικογένειές τους

Φώντας Μπαραλιάκος: Το χρωστάμε στους 57 νεκρούς των Τεμπών και στις οικογένειές τους

Ολομέλεια της Bουλής – Σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για την διερεύνηση του δυστυχήματος των Τεμπών

Στην συνεδρίαση για την σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής, για την διερεύνηση των αιτιών του τραγικού δυστυχήματος των Τεμπών, τοποθετήθηκε στην Ολομέλεια της Βουλής ο Βουλευτής Πιερίας Φώντας Μπαραλιάκος. 

Στην έναρξη της ομιλίας του ο κ. Μπαραλιάκος εξέφρασε με ταπεινότητα και σεβασμό τα ειλικρινή του συλλυπητήρια στους συγγενείς των εκλιπόντων, κάνοντας ειδική αναφορά στην Αθηνά Κατσάρα από την Κατερίνη που έχασε την ζωή της στο μοιραίο δυστύχημα.  Τόνισε πως  ως γονέας, ως πολίτης που ο ίδιος και η οικογένειά του χρησιμοποιούν τον σιδηρόδρομο, αλλά και ως πολιτικός που η περιοχή του, η Πιερία, πένθησε το αδόκητο τέλος ενός νέου κοριτσιού, η Βουλή των Ελλήνων έχει χρέος να συμβάλει στην διερεύνηση όλων των συνθηκών που οδήγησαν στην εθνική τραγωδία των Τεμπών.

Αναφέρθηκε στην ευθύτητα και τη γενναιότητα ανάληψης των αντικειμενικών πολιτικών ευθυνών της τραγωδίας εκ μέρους της κυβέρνησης, σημειώνοντας την προτεραιοποίηση διαλεύκανσης των αιτιών του δυστυχήματος και της ευρύτερης διερεύνησης των παθογενειών στους σιδηροδρόμους της χώρας μας.

Ο κ. Μπαραλιάκος δήλωσε, εξάλλου, πως η Νέα Δημοκρατία συντάχθηκε ομόθυμα υπέρ της πρότασης του ΚΚΕ, για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής, που θα αποτελέσει αφετηρία επούλωσης πληγών, εφαλτήριο διόρθωσης διαχρονικών παθογενειών και εκκίνηση για μια συνολική και οριστική σύγκρουση με την αβελτηρία και την ολιγωρία που κατέστησαν τον ελληνικό σιδηρόδρομο έναν «μεγάλο ασθενή».

Επέκρινε τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ που επέλεξαν να μετατρέψουν την συνεδρίαση σε πεδίο μικροκομματικών διαξιφισμών και σε αρένα θήρας εντυπώσεων τορπιλίζοντας τον ειλικρινή διάλογο και ναρκοθετώντας τη συζήτηση.

Στην κατακλείδα της ομιλίας του ο Βουλευτής Πιερίας επεσήμανε ότι: «Από την πρώτη στιγμή η θέση της Νέας Δημοκρατίας ήταν  ανυποχώρητη και αμετακίνητη: Να χυθεί άπλετο φως παντού. Με αμέριστη την εμπιστοσύνη στην ελληνική δικαιοσύνη, με βεβαιότητα ότι οι ποινικές ευθύνες, θα αποδοθούν ακέραιες και με βαθιά συναίσθηση του χρέους μας δεν θα  επιτρέψουμε ξανά να βυθιστεί ο ελληνικός λαός σε τέτοιο πένθος. Το χρωστάμε στους 57 νεκρούς των Τεμπών και στις οικογένειές τους.»

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΦΩΝΤΑ