Πιερία Πιο Ψηλά

120525142 1009974706092406 8212377181289833568 n

Πρόταση για ίδρυση Σχολής Τουριστικής Εκπαίδευσης στην Πιερία, κατέθεσε με ερώτηση του ο Βουλευτής Φ.Μπαραλιάκος

Την πρόταση του για ίδρυση Σχολής Τουριστικής Εκπαίδευσης στην Πιερία   κατέθεσε ο Βουλευτής Φώντας Μπαραλιάκος  στον Υπουργό Τουρισμού κ. Χ.Θεοχάρη, με αφορμή τον προγραμματισμό του Υπουργείου για τη σύνταξη του νέου Νόμου-Πλαισίου, στον οποίο θα προβλέπεται η ίδρυση ενός νέου Πανεπιστημίου αποκλειστικά προσανατολισμένου στην τουριστική εκπαίδευση. 

Στην ερώτησή του ο Βουλευτής Πιερίας επικροτεί, αρχικά, τις προθέσεις του Υπουργείου Τουρισμού να αναβαθμίσει την τουριστική εκπαίδευση, καθόσον ο Τουρισμός αποτελεί και θα αποτελεί τομέα, στον οποίο η Ελλάδα διαθέτει ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα ως κορυφαίος τουριστικός προορισμός.

Ακολούθως, τονίζει εμφατικά πως η Πιερία πληροί όλα τα εχέγγυα για τη μελλοντική σύσταση σε αυτή μιας νέας Ανώτατης Σχολής Τουριστικής Εκπαίδευσης.

Τεκμηριώνει, μάλιστα, την πρότασή του επισημαίνοντας τη δυνατότητα διασύνδεσης της σχολής με την αγορά εργασίας. Η πληθώρα καταλυμάτων του νομού, σε συνδυασμό με την μακρόχρονη τουριστική παράδοση και εμπειρία των εξωστρεφών επαγγελματιών του Τουρισμού στην Πιερία, θα προσφέρουν αναρίθμητες εναλλακτικές πρακτικής στους σπουδαστές της σχολής. 

Επιπλέον, υπογραμμίζει ο κ. Μπαραλιάκος, οι σπουδαίοι αρχαιολογικοί χώροι της Πιερίας με υψηλή επισκεψιμότητα δύνανται να υποστηρίξουν, παράλληλα, και τη λειτουργία μιας ενσωματωμένης Σχολής Ξεναγών στο νέο Ίδρυμα. Συν τοις άλλοις ο «μυθικός» Όλυμπος, τα Πιέρια με το χιονοδρομικό κέντρο, η ακτογραμμή του Θερμαϊκού, η γεωγραφική θέση της Πιερίας και η εύκολη προσβασιμότητά της συνιστούν συντριπτικά πλεονεκτήματα για επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου καθόλη τη διάρκεια του έτους.

Επικαλούμενος όλα τα προαναφερθέντα προτερήματα της Πιερίας ο κ. Μπαραλιάκος διερευνά τις προθέσεις του Υπουργείου για την πιθανή επιλογή της Πιερίας να «φιλοξενήσει» ένα νέο Πανεπιστημιακό Ίδρυμα για την τουριστική εκπαίδευση. 

Ερώτηση 10358 Σφραγισμένο 1 1
Ερώτηση 10358 Σφραγισμένο 1 2

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΦΩΝΤΑ