Πιερία Πιο Ψηλά

Μήνυμα Φώντα Μπαραλιάκου για την Εθνική Επέτειο του ΟΧΙ

Μήνυμα Φώντα Μπαραλιάκου για την Εθνική Επέτειο του ΟΧΙ

Συμπατριώτισσες, συμπατριώτες,

Στις 28 Οκτωβρίου ο απανταχού Ελληνισμός γιορτάζει. Είναι η μέρα, που η Ελλάδα μας βροντοφώναξε «ΟΧΙ»ενάντια στον ωμό εκβιασμό των δυνάμεων του Άξονα.

Το «ΟΧΙ» της 28ης Οκτωβρίου 1940 ερχόταν από πολύ παλιά. Από τις Θερμοπύλες του “Μολών λαβέ”, από το “ου φεισόμεθα της ζωής ημών” του τελευταίου αυτοκράτορα του Βυζαντίου, από το “Ελευθερία ή θάνατος” του 1821.

Η 28η Οκτωβρίου 1940 αποτελεί μία γενναία απόφαση των προγόνων μας να πολεμήσουν απέναντι στην υπεροπλία Ιταλών και  Γερμανών  προτάσσοντας το ελεύθερο και ακατάβλητο φρόνημά τους. Αυτούς τους προγόνους τιμούμε και εκφράζουμε την ευγνωμοσύνη μας για την θυσία τους.

Ένας λαός μικρός σε πληθυσμό αλλά ιστορικά ταγμένος στην προάσπιση υψηλών ιδανικών, πέτυχε σπουδαίες νίκες στο πεδίο της μάχης, δείχνοντας πως ο εχθρός δεν είναι ανίκητος.

Στη σημερινή συγκυρία, ο εορτασμός του Έπους του 40’ είναι επίκαιρος και διδακτικός όσο ποτέ.

Στην ιστορία μας βρίσκεται η κατάλληλη απάντηση στις προκλήσεις που αντιμετωπίζει το Έθνος μας.

Αυτό το “ΟΧΙ” υπερασπίζονται οι ένοπλες δυνάμεις μας, άγρυπνοι φρουροί στον Έβρο, στο Αιγαίο, σε ολόκληρη την ελληνική επικράτεια.

Και τονίζουμε σε κάθε κατεύθυνση: θα αντιτάσσουμε πάντοτε ένα σθεναρό “ΟΧΙ” στις προσπάθειες καταπάτησης της εθνικής μας κυριαρχίας.

Χρόνια πολλά Ελλάδα!

Χρόνια πολλά Έλληνες!

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΦΩΝΤΑ