Πιερία Πιο Ψηλά

Μήνυμα Βουλευτή Πιερίας Φώντα Μπαραλιάκου για την 25η Μαρτίου

Μήνυμα Βουλευτή Πιερίας Φώντα Μπαραλιάκου για την 25η Μαρτίου

H Επανάσταση του 1821 υπήρξε ένας σταθμός ευθύνης, απόφασης και δράσης στην ελληνική ιστορία. Οι πρόγονοί μας ανέλαβαν την ευθύνη να διεκδικήσουν την ελευθερία τους,  έλαβαν την απόφαση να ανασυνταχθούνε πολεμικά και ρίχτηκαν στη δράση με ό,τι δυνάμεις και όπλα διέθεταν, σε μία εξέγερση που έμοιαζε να είναι όλα εναντίον τους. Είχαν όμως την πίστη στο δίκαιο του αγώνα για αυτοδιάθεση.

Φέτος, όσο ποτέ, η επέτειος της Εθνικής Παλιγγενεσίας, μας υπενθυμίζει ότι η πορεία ενός Έθνους συνιστά πάντα πορεία ευθύνης, αποφάσεων και δράσης.

Το δυστύχημα στα Τέμπη έφερε στο φως διαχρονικές και πολυπαραγοντικές κακοδαιμονίες του ελληνικού κράτους, οι οποίες απαιτούν ενότητα, ομόνοια και συνεργασία από όλες τις πολιτικές δυνάμεις του τόπου.

Διατηρούμε την ελπίδα, διατηρούμε την πίστη μας ότι όλοι μαζί θα τα καταφέρουμε. Με αυτοκριτική, περισυλλογή και σύνεση θα χαράξουμε ασφαλή πορεία, θα θέσουμε ασφαλείς βάσεις. Οφείλουμε στους νέους και τα παιδιά μας, να ανασηκώσουμε μανίκια και να τους διασφαλίσουμε την Ελλάδα που αξίζουν.

Χρόνια πολλά πατρίδα!

Χρόνια πολλά και ελεύθερα Έλληνες!

Φώντας Μπαραλιάκος

Βουλευτής Πιερίας

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΦΩΝΤΑ