Πιερία Πιο Ψηλά

Η απάντηση Μητσοτάκη

Η απάντηση Μητσοτάκη

Του *Φώντα Μπαραλιάκου

Μία είναι η απάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη απέναντι σε όλους και όλα. Απέναντι στην τουρκική προκλητικότητα που καραδοκεί ανά πάσα στιγμή σε Έβρο και Αιγαίο, απέναντι στους πολίτες που αγωνιούν και προβληματίζονται για τις επιπτώσεις της υγειονομικής και οικονομικής κρίσης, απέναντι στην εργαλειοποίηση του μεταναστευτικού από τους εξ ανατολών γείτονες, αλλά κυρίως απέναντι στις αλλοπρόσαλλες ιαχές της απορυθμισμένης μείζονος αντιπολίτευσης.

Έργο. Συνεχές, συστηματικό και στοχευμένο μεταρρυθμιστικό έργο μέσω νομοσχεδίων για την αναδιάρθρωση της ελληνικής πολιτείας και οικονομίας.

Τί άλλο, εξάλλου, θα μπορούσε να αντιτάξει ο Έλληνας πρωθυπουργός μπροστά στην τελευταία απονενοημένη παραδοξολογία του Αλέξη Τσίπρα, κατά τη συνέντευξή του στον Αντώνη Σρόιτερ, ότι η δημοκρατία και το κοινοβουλευτικό έργο πρέπει να τεθούν σε καραντίνα και ότι η κυβέρνηση δεν πρέπει να νομοθετεί για να μην προκαλούνται αντιδράσεις; Αντιδράσεις τις οποίες υποκινούν οι συνήθεις ταραξίες και ταραχοποιοί: τα απολειφάδια της Αριστεράς και τα κακέκτυπα του ΣΥΡΙΖΑ.

Δεν είναι σε θέση κανείς να γνωρίζει εάν ανάλογες στρεψοδικίες του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης οφείλονται σε δημοσκοπικό πανικό ή είναι απότοκες της αποσύνθεσης και των φυγόκεντρων ροπών στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, σε κάθε περίπτωση, όμως, η κυβέρνηση δεν έχει ούτε τον χρόνο ούτε την πρόθεση να αναλώνεται σε παρόμοιες ιδεοληψίες.

Εκπληρώνοντας μία προς μία τις προεκλογικές δεσμεύσεις της Νέας Δημοκρατίας, το κυβερνητικό επιτελείο συνεχίζει να φέρνει στη Βουλή προς ψήφιση το ένα μετά το άλλο σημαντικά νομοσχέδια με αμείωτο ρυθμό. Ασφαλή και λειτουργικά πανεπιστήμια ως αδιαπραγμάτευτη συνθήκη για εξωστρέφεια και πρόοδο. Ισχυρό και εκσυγχρονισμένο υπουργείο Εξωτερικών και Συμβούλιο Αποδήμου Ελληνισμού για σθεναρή παρουσία της Ελλάδος και των απόδημων Ελλήνων στη διεθνή σκηνή. Αναδιάταξη του οικογενειακού δικαίου και των σχέσεων γονέων-τέκνων με πρώτο μέλημα το συμφέρον του παιδιού. Θεσμική κατοχύρωση της τηλεργασίας στο δημόσιο προς βελτίωση της παραγωγικότητας, της απόδοσης και της αυτονομίας του προσωπικού. Προστασία των πέντε ελευθεριών των ζώων συντροφιάς και ανανέωση του πλαισίου των φιλοζωικών οργανώσεων.

Ακόμη και οι αντίπαλοι του Κυριάκου Μητσοτάκη, αν διαθέτουν τη στοιχειώδη νηφαλιότητα, θα πρέπει να αναγνωρίσουν ότι διαθέτει εκείνο το σπάνιο πολιτικό μέταλλο να μετατρέπει κάθε κρίση σε κυβερνητική και νομοθετική ευκαιρία.  Άμεση θέσπιση μέτρων για την αντιμετώπιση των οικονομικών αναταραχών λόγω  Covid-19  μέσω του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης, πρωτοβουλίες για την αποκρυστάλλωση αρμοδιοτήτων μεταξύ αρμοδίων σε περιπτώσεις φυσικών καταστροφών και κρίσεων. Θέσπιση κανόνων, δεοντολογίας και υπηρεσιών για τα θύματα κάθε είδους βίας, ώστε κανένας πολίτης να μην αισθάνεται μόνος ή αβοήθητος.

Γιατί ποιος είναι πολιτικός και εθνικός ηγέτης, αν όχι εκείνος που έχει τη δύναμη και την αποφασιστικότητα μέσα σε μία σειρά ατυχιών να καταφέρνει, όχι μόνο να αποφύγει ατυχήματα, αλλά και να πράττει το καλύτερο για την πατρίδα και τον τόπο του;

*Ο Φώντας Μπαραλιάκος είναι Οικονομολόγος – Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΦΩΝΤΑ