Πιερία Πιο Ψηλά

0c206f2e 1813 42d8 a5b1 dc0d5818bd56

Επιστολή για την ασφάλεια του Ολύμπου


Απέστειλε στον Πρωθυπουργό Κ. Μητσοτάκη ο Βουλευτής Φ. Μπαραλιάκος

Αφορμή τα πρόσφατα περιστατικά που δεν αφήνουν άλλα περιθώρια αδράνειας

Επιστολή στον Πρωθυπουργό  Κυριάκο Μητσοτάκη απέστειλε ο βουλευτής Πιερίας Φώντας Μπαραλιάκος, επισημαίνοντας την ανάγκη άμεσης λήψης μέτρων και επιβολής κανόνων στο βουνό του Ολύμπου, με αφορμή τα ατυχήματα (δυστυχώς και θανατηφόρα) που συνέβησαν κατά το πρόσφατο χρονικό διάστημα. 

Στην επιστολή του ο κ. Μπαραλιάκος τονίζει την αύξηση επισκεψιμότητας ειδικά τα τελευταία χρόνια στον Όλυμπο που επέφερε, ωστόσο, και αύξηση των ατυχημάτων. 

Έχοντας επίγνωση της διαχρονικής ευαισθησίας και του ενδιαφέροντος του Πρωθυπουργού για τον Όλυμπο, και σε συνέχεια της εκτενούς συζήτησης για το συγκεκριμένο θέμα κατά την πρόσφατη συνάντησής τους, ο βουλευτής Πιερίας υπογραμμίζει την ανάγκη εφαρμογής συγκεκριμένων δικλείδων ασφαλείας για τους Έλληνες και ξένους επισκέπτες του «μυθικού βουνού».

Ξεκινώντας από την έκδοση του Προεδρικού Διατάγματος για τον Όλυμπο, το οποίο θα αποτελέσει το εφαλτήριο τόσο για τον ορισμό των ζωνών και την γενικότερη προστασία όσο και για την αξιοποίησή του, μέχρι την καταγραφή των επισκεπτών, την προηγούμενη ασφάλιση των ορειβατών, τον ψηφιακό μετασχηματισμό των υπηρεσιών, έως και την ενισχυμένη διασωστική μονάδα επί μονίμου βάσεως σε σύγχρονες εγκαταστάσεις και με αναβαθμισμένο εξοπλισμό. 

Τα συνακόλουθα ευεργετήματα θα είναι πολλαπλά: μείωση των ατυχημάτων, περιστολή κατασπατάλησης πόρων, ελαχιστοποίηση της διαρκούς καταπόνησης του ανθρώπινου δυναμικού. Κατ’ αυτόν τον τρόπο ο Όλυμπος θα μετατραπεί σε ασφαλή προορισμό, πολλαπλασιαστή περιφερειακής ανάπτυξης και θα μαγνητίσει το παγκόσμιο ενδιαφέρον επισκεπτών, αθλουμένωνκαι καλλιτεχνών.

Ολοκληρώνοντας την επιστολή του ο κ. Μπαραλιάκος αναφέρει χαρακτηριστικά πως «το κάλλος του βουνού, η αύρα, η ενεργειακή δύναμη που αποπνέει δεν πρέπει να αποτελούν παγίδα κινδύνου αλλά αφετηρία ασφαλούς ψυχαγωγίας, αμφίδρομης επαφής με το φυσικό περιβάλλον και εμπειρίας ζωής χωρίς να τίθεται εν αμφιβόλω σε καμία χρονική στιγμή η σωματική υγεία και ακεραιότητα».

IMG 6397

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΦΩΝΤΑ