Πιερία Πιο Ψηλά

Διεθνής αναγνώριση του Μυθικού Βουνού

Διεθνής αναγνώριση του Μυθικού Βουνού

ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ Φ.ΜΠΑΡΑΛΙΑΚΟΥ ΠΡΟΣ ΤΑ ΔΥΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ ΕΝΤΑΞΗΣ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΟΥ ΣΤΟΝ ΚΑΤΑΛΟΓΟ ΤΗΣ UNESCO

Στην ομιλία του για το Νομοσχέδιο του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, ο Βουλευτής Πιερίας Φώντας Μπαραλιάκος χαιρέτισε  την εξαιρετική πρωτοβουλία που ανέλαβαν από κοινού το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας και το Υπ.Πολιτισμού για την ένταξη του Ολύμπου, του μυθικού βουνού της Πιερίας στον Κατάλογο Μνημείων Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO.

Η κατάρτιση του φακέλου της υποψηφιότητας έχει ανατεθεί σε τριμερή  Επιτροπή και θα στηριχθεί στα περιβαλλοντικά και πολιτισμικά χαρακτηριστικά που διαθέτει ο Όλυμπος. Το χρονοδιάγραμμα προβλέπει την κατάθεση του χαρτοφυλακίου της υποψηφιότητας στην Επιτροπή Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO τον Σεπτέμβρη 2022 ενώ η εξέταση έχει οριστεί για τον Ιανουάριο του 2023.

Η εν λόγω εξέλιξη της έναρξης των εργασιών κατάρτισης του φακέλου υποψηφιότητας του Ολύμπου, αποτελεί και μία προσωπική δικαίωση των προσπαθειών του Βουλευτή Πιερίας. Ο κ. Μπαραλιάκος, από την πρώτη στιγμή της εκλογής του, στις συναντήσεις του τόσο με τους αρμόδιους Υπουργούς, όσο και με τον Πρωθυπουργό κατέθεσε προτάσεις και έθεσε μετ’ επιτάσεως την ανάγκη της αξιοποίησης του brand name του Ολύμπου, γεγονός το οποίο θα προσδώσει σημαντική ώθηση στην αναπτυξιακή προοπτική της Πιερίας και της ευρύτερης περιοχής. Μάλιστα είχε υπογραμμίσει σε επιστολή του την ανάγκη εφαρμογής συγκεκριμένων δικλείδων ασφαλείας για τους Έλληνες και ξένους επισκέπτες του εμβληματικού βουνού.

Ο κ. Μπαραλιάκος ανέφερε χαρακτηριστικά σε απόσπασμα της ομιλίας του πως: «ήρθε η στιγμή το Μυθικό Βουνό με τη Διεθνή ακτινοβολία, να ενταχθεί στον Κατάλογο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO. Θα ήθελα να επαινέσω τις ηγεσίες των δυο Υπουργείων Περιβάλλοντος και Πολιτισμού για την έναρξη των εργασιών κατάρτισης του φακέλου της υποψηφιότητας του Ολύμπου και θέτω όλες μου τις δυνάμεις για την στήριξη και την υλοποίηση του. Ένα διαχρονικό και δίκαιο αίτημα υλοποιείται και είμαστε ΟΛΟΙ έτοιμοι στην Πιερία να το στηρίξουμε.»

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΦΩΝΤΑ