Πιερία Πιο Ψηλά

Βιογραφικό

Βιογραφικό

Γεννήθηκα το 1970. Αποφοίτησα από το 4ο Γενικό Λύκειο Κατερίνης και σπούδασα Οικονομικά στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας στο τμήμα Οικονομικών και Κοινωνικών Επιστημών.

Εκπλήρωσα τις στρατιωτικές μου υποχρεώσεις σαν έφεδρος υπαξιωματικός Μηχανικού και από το 1989 έως το 2019 εργάστηκα στον ιδιωτικό τομέα, στην αρχή, ταυτόχρονα με τις σπουδές μου σε περιστασιακές εργασίες, και αργότερα ως υπεύθυνος προμηθειών και πωλήσεων σε πολυκατάστημα της Κατερίνης, επί σειρά ετών διευθυντής καταστήματος Κατερίνης Χρηματιστηριακής εταιρείας και από το 2006 μέχρι και το 2019 κατείχε την θέση του Εμπορικού Διευθυντή Εκδοτικής εταιρείας. Παράλληλα το 2011 ιδρύω, μαζί με συναδέρφους εταιρία με αντικείμενο την συμβουλευτική υποστήριξη επιχειρήσεων.

Είχα την τιμή να εκλεγώ στη Συνέλευση των αντιπροσώπων (ΣτΑ) του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος (ΝΟΕ. 2010) καθώς και στη Νομαρχιακή Διοικούσα Επιτροπή (ΝΟ.Δ.Ε.) Νέας Δημοκρατίας Ν.Πιερίας (2010) στην οποία κατείχα τη θέση του Γ.Γραμματέα.

Είμαι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ομάδας μπάσκετ ΣΦΚ Πιερικός Αρχέλαος.

Ιδρυτικό Μέλος της Εταιρείας Alzheimer και συναφών Διαταραχών Πιερίας.

Έχω εξειδικευτεί με σεμινάρια πάνω σε θέματα: πωλήσεων, λογιστικής χρηματοοικονομικά, management, marketing, social media, διαφήμισης, επικοινωνίας, επενδυτικών συμβουλών, υλοποίησης προγραμμάτων ΕΣΠΑ. Αναπτυξιακού Νόμου κ.α.

Είμαι πιστοποιημένος από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς α) υπεύθυνος παροχής επενδυτικών συμβουλών και β) επενδυτικός σύμβουλος για την αγορά παραγωγών .

Αρθρογραφώ στον τοπικό και πανελλαδικό έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο.

Εκλέχθηκα για πρώτη φορά Βουλευτής Πιερίας της Νέας Δημοκρατίας το 2019 και επανεκλέχθηκα το 2023.

Είμαι παντρεμένος με τη δικηγόρο Μελίνα Κορομήλη και έχουμε 2 παιδιά, την Ζέτα και τον Λευτέρη.