Πιερία Πιο Ψηλά

ΦΩΤΟ ΒΟΥΛΗ 2

Αναφορές για τα αιτήματα των Επαγγελματιών Εκπαιδευτών Οδήγησης Ν.Πιερίας στα Υπουργεία Υποδομών-Μεταφορών και Οικονομικών

Υπέβαλε ο Βουλευτής Φ.Μπαραλιάκος

Αναφορές προς τους Υπουργούς, Υποδομών και Μεταφορών κ. Κώστα Καραμανλή και Οικονομικών κ. Χρήστο Σταϊκούρα κατέθεσε ο Βουλευτής Πιερίας Φώντας Μπαραλιάκος για την ικανοποίηση αιτημάτων των Επαγγελματιών Εκπαιδευτών Οδήγησης Πιερίας. 

Ειδικότερα, γνωστοποιεί στον Υπουργό Οικονομικών την εξαίρεση του κλάδου από τα μέτρα οικονομικής ενίσχυσης της Πολιτείας, στο πλαίσιο αντιμετώπισης των συνεπειών της πανδημίας, χωρίς δική τους υπαιτιότητα για το έτος 2020. Αποτέλεσμα αυτής της εξέλιξης ήταν να μην συμπεριληφθούν στο δίκτυ οικονομικής προστασίας των πληττόμενων και κλειστών επιχειρήσεων, μην εισπράττοντας κανένα οικονομικό βοήθημα. Ως εκ τούτου ο Βουλευτής Πιερίας αιτείται από την ηγεσία του Υπουργείου να εξετάσει την προοπτική οικονομικής ενίσχυσης των Επαγγελματιών Οδηγών Εκπαίδευσης.

Στην έτερη αναφορά του προς τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών ζητά την εξέταση  των προτάσεων, επισημάνσεων και παρατηρήσεων που καταθέτουν οι εκπρόσωποι του κλάδου στον δημόσιο διάλογο εν όψει της αναδιαμόρφωσης του πλαισίου οδικής ασφάλειας και εξέτασης των νέων υποψηφίων οδηγών.

Αμφότερα τα αιτήματα γνωστοποιήθηκαν στον κ. Μπαραλιάκο μέσω επιστολής από την Ένωση Επαγγελματιών Εκπαιδευτών Οδήγησης Νομού Πιερίας, ο οποίος έσπευσε να προβεί στην άμεση προώθησή τους στα αρμόδια Υπουργεία.  

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΦΩΝΤΑ