Πιερία Πιο Ψηλά

Αγαπητοί μαθητές, Αγαπητοί λειτουργοί της εκπαίδευσης, Αγαπητοί γονείς

Αγαπητοί μαθητές, Αγαπητοί λειτουργοί της εκπαίδευσης, Αγαπητοί γονείς

Η έναρξη της σχολικής χρονιάς, σηματοδοτεί πάντα μια νέα αρχή και ανανεώνει την διάθεση και την επιθυμία για την αναζήτηση της γνώσης.

Οι πρωταγωνιστές αυτής της διαδικασίας είναι, ασφαλώς, οι μαθητές, οι εκπαιδευτικοί και οι γονείς με διακριτούς ρόλους.

Τα παιδιά μας καλούνται να χαρούν και πάλι την επιστροφή στην κανονικότητα της διά ζώσης λειτουργίας των σχολικών δομών, την επανασύνδεση με τους συμμαθητές τους στο φυσικό τους χώρο, μέσα στις τάξεις, στο οικείο σχολικό περιβάλλον. Ας οπλιστούν, λοιπόν,  με ενθουσιασμό, προσπάθεια και συνέπεια για μία δημιουργική χρονιά.

Η εκπαιδευτική κοινότητα, είμαστε βέβαιοι, πως θα επιδιώξει και φέτος, όπως το κάνει διαχρονικά, να καταστήσει τη μάθηση μια βιωματική, διερευνητική, επικοινωνιακή διαδικασία, πιο ουσιαστική, πιο ενδιαφέρουσα, πιο ελκυστική!

Οι γονείς, από την πλευρά μας, οφείλουμε να είμαστε υποστηρικτικοί, ψύχραιμοι και οξυδερκείς.

Η φετινή σχολική χρονιά ξεκινά με συγκεκριμένα υγειονομικά πρωτόκολλα για την ασφαλέστερη επιστροφή στα θρανία. Όλοι μας, μαθητές, εκπαιδευτικοί, γονείς και Πολιτεία, όπως και στο παρελθόν θα μεριμνήσουμε για την απρόσκοπτη επαναλειτουργία των σχολείων.

Γιατί όλοι συμφωνούμε πως τη δεδομένη στιγμή προτεραιότητά μας είναι η από κοινού προαγωγή των αγαθών της Παιδείας και της Υγείας.

Να είναι μια χρονιά γεμάτη δημιουργία και θετική διάθεση από όλους.

Να είναι άλλη μια χρονιά, που θα φέρει κάθε παιδί πιο κοντά στα όνειρα του.

Με τις θερμότερες ευχές για μια καλή σχολική χρονιά,

Φώντας Μπαραλιάκος

Βουλευτής Πιερίας

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΦΩΝΤΑ