Πιερία Πιο Ψηλά

Ένα Νομοσχέδιο με μεγάλο ενδιαφέρον για την Πιερία

Ένα Νομοσχέδιο με μεγάλο ενδιαφέρον για την Πιερία

Ομιλία Φ.Μπαραλιάκου στην Ολομέλεια της Βουλής

Στο πολυνομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών, ένα ερανιστικό νομοσχέδιο με πλήθος διατάξεων από διαφορετικά Υπουργεία, τοποθετήθηκε με ομιλία του στη Βουλή ο Βουλευτής Πιερίας, Φώντας Μπαραλιάκος.

Ο κ. Μπαραλιάκος υπογράμμισεαρχικά, πως το παρόν σχέδιο νομού με σαρωτικό τρόπο εισάγει αλλαγές  με  θετικό  κοινωνικό αποτύπωμα για την αναβάθμιση της δημόσιας διοίκησης και την εύρυθμη λειτουργία του κράτους.

Ικανοποιείται το πάγιο αίτημα των παλιννοστούντων, στους οποίους απονέμεται πλήρης εθνική σύνταξη στα 30 χρόνια παραμονής τους στην Ελλάδα. Επιπροσθέτως, οι μη μισθωτοί ασφαλισμένοι του e-Ε.Φ.Κ.Α., οι ελεύθεροι επαγγελματίες, οι αυτοτελώς απασχολούμενοι και οι αγρότες, δύνανται να λάβουν κατ’ εξαίρεση ασφαλιστική ικανότητα με την προϋπόθεση καταβολής των υποχρεωτικών εισφορών του 2021 για παροχές σε είδος και σε χρήμα. Ακόμη, καθίσταται δυνατή η χρηματοδότηση επιχειρήσεων για την πραγματοποίηση επενδύσεων με πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

Σε ό, τι αφορά τον αγροτικό κόσμο, με τον οποίο ο κ. Μπαραλιάκος βρίσκεται σε καθημερινή επικοινωνία και πάντα δίπλα του, προβλέπεται αντικατάσταση του άρθρου 67 του νόμου 998/1979 για τους δασωθέντες αγρούς που άλλαξαν μορφή, για τους οποίους το δημόσιο δεν προβάλλει δικαιώματα κυριότητας σε εκτάσεις που εμφανίζονται στις αεροφωτογραφίες του 1945 ή του 1960 με αγροτική μορφή.

Σχετικά με τις μετακλήσεις εργατών γης τρίτης χώρας για προσωρινή απασχόληση στην αγροτική οικονομία, καθορίζεται το πλαίσιο των όρων που πρέπει να πληρούνται, η διαδικασία απλοποιείται και αποφεύγεται η επανάληψη χρονοβόρων γραφειοκρατικών διαδικασιών πρόσκλησης ίδιων εργατών γης που καλούνται επί σειρά ετών.

Διατάξεις που ικανοποιούν τις ανάγκες των αγροτών και με τρόπο δομημένοσυνεκτικό και απόλυτα ελεγχόμενο εξυπηρετούν την απρόσκοπτη καλλιέργεια των παραγωγών.

Τέλος, προβλέπεται παράταση της προθεσμίας προσαρμογής των καταστατικών των αγροτικών συνεταιρισμών, μέχρι τον Μάρτιο του 2023.

Σε απόσπασμα της ομιλίας του ο Βουλευτής Πιερίας ευχαρίστησε ιδιαιτέρως την ηγεσία του Υπουργείου, για την πρόβλεψη που εμπεριέχεται στο Άρθρο 29, καθώς υπήρξε και προσωπική του επιδίωξη που την είχε επικοινωνήσει σε πρόσφατη συνάντηση του με τον Αναπληρωτή Υπουργό κ.Πέτσα.

Με το άρθρο 29 δίνεται λύση στο θέμα αρμοδιοτήτων και διαχείρισης των τελωνειακών σταθμών της χώρας πράγμα που σημαίνει ότι λύνονται τα γραφειοκρατικά ζητήματα και ανοίγει ο δρόμος για τον προγραμματισμό των απαραίτητων εργασιών βελτίωσης των υποδομών αλλά και των υπηρεσιών στους συνοριακούς σταθμούς των χερσαίων Συνοριακών Σταθμών και κυριώς του Προμαχώνα και των Ευζώνων, των βασικών πυλών εισόδου του οδικού τουρισμού αλλά και των μεταφορών από την Κεντρική Ευρώπη και των Βαλκανίων για την περιοχή μας.

«Η πρώτη εικόνα, η πρώτη εντύπωση του επισκέπτη στην χώρα μας πρέπει να είναι ανάλογη και αντάξια της ομορφιάς της πατρίδας μας» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μπαραλιάκος.

Ολοκληρώνοντας την τοποθέτησή του, σημείωσε πως η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας δείχνει έμπρακτα πως αγαπά την ευθύνη και επιζητά την αλλαγή της Ελλάδας. Με σοβαρήσυντονισμένη και πολυδιάστατη πολιτική και με εθνική στρατηγική, βήμα προς βήμα «Η Ελλάδα αλλάζει».

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΦΩΝΤΑ