Πιερία Πιο Ψηλά

unnamed

Φ. Μπαραλιάκος: «Το νομοσχέδιο για τις μικροχρηματοδοτήσεις στήριγμα στη μικρομεσαία επιχείρηση»

Ομιλία στη συζήτηση του Νομοσχεδίου για τις χρηματοδοτήσεις έως 25.000 ευρώ.

Με ομιλία του στη Βουλή υπεραμύνθηκε του Νομοσχεδίου για τις μικροχρηματοδοτήσεις έως 25.000 ευρώ ο Βουλευτής Πιερίας Φώντας Μπαραλιάκος. 

Στην έναρξη του λόγου του ο κ. Μπαραλιάκος καταφέρθηκε με αιχμηρούς τόνους εναντίον των βουλευτών και των στελεχών της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης. Κατήγγειλε την υποκριτική τους ευαισθησία για την επιχειρηματικότητα, αναφερόμενος στα 4,5 χρόνια εξοντωτικής φορολογικής πολιτικής, αλλεπάλληλων επαχθών  μέτρων, διόγκωσης της γραφειοκρατίας και εξάπλωσης των κρατικιστικών ιδεοληψιών της Αριστεράς.

Αντέτεινε πως η επιχειρηματικότητα για την παρούσα Κυβέρνηση δεν αποτελεί πεδίο πολιτικών τακτικισμών.Αντίθετα το επιχειρείν συνιστά πυρήνα της φιλελεύθερης οικονομικής θεώρησης της ΝΔ. Οι επιχειρηματίες παράγουν πλούτο, δημιουργούν θέσεις εργασίες, ενισχύουν την μεσαία τάξη και εξασφαλίζουν έσοδα για το κράτος. Ακριβώς, γι’ αυτό η πολιτική  της ΝΔ στοχεύει στην δημιουργία συνθηκών ρευστότητας και στην παροχή χρηματοδοτικών εργαλείων για να στηρίξει ακόμα περισσότερο «…όσους επλήγησαν από την επιδημιολογική κρίση, όσους προσπαθούν να κρατήσουν τις επιχειρήσεις τους, όσους προσπαθούν να επανέλθουν στην κερδοφορία και όσους αρχίζουν σήμερα το επιχειρηματικό τους όνειρο»

 «Το παρόν νομοσχέδιο…», σημείωσε ο Βουλευτής Πιερίας, «… απαντά στα αρχικά ερωτήματα που δεχόμαστε από τους νέους κυρίως ανθρώπους που επιθυμούν να επιχειρήσουν, να κάνουν την δική τους start up εταιρεία, θέτοντας σε εφαρμογή το δικό τους επιχειρηματικό σχέδιο. Έρχεται να δώσει λύσεις στο πρωτεύον ερώτημα,που δεν είναι άλλο από την εύρεση του αρχικού κεφαλαίου.»

Οι διατάξεις για τις μικροχρηματοδοτήσεις των 25.000 ευρώ διευρύνουν το πλαίσιο ρευστότητας προς τον επιχειρηματικό κόσμο και παρέχουν την δυνατότητα σε περισσότερες επιχειρήσεις να υλοποιήσουν τις ιδέες τους με ευνοϊκούς όρους.

Επιτυγχάνεται, επομένως, η διευκόλυνση της χρηματοδότησης της επιχειρηματικότητας και η ενίσχυση της ρευστότητας στην αγορά.

Αφού στη συνέχεια της τοποθέτησής του ο κ. Μπαραλιάκος σταχυολόγησε τα οφέλη του Νομοσχεδίου, όπως η μακρά διάρκεια αποπληρωμής, οι ευέλικτοι τρόποι προσδιορισμού των επιτοκίων, η δυνατότητα πρόωρης εξόφλησης, η παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών προς τους επιχειρηματίες και η ένταξη των κατ’ επάγγελμα αγροτών στις σχετικές πιστώσεις, συνεχάρη τον Υπουργό Οικονομικών, τους υφυπουργούς και τους συνεργάτες τους, οι οποίοι αφουγκράζονται τα προβλήματα της πραγματικής οικονομίας δίνοντας άμεσα και αποτελεσματικά λύσεις. 

Σε μια τόσο κρίσιμη συγκυρία, στο μεταίχμιο της αναπροσαρμογής του παραγωγικού μοντέλου της χώρας μας, δήλωσε καταληκτικά ο Βουλευτής του Νομού  «…Εφαρμόζουμε μια φιλελεύθερη πολιτική με βαθύ κοινωνικό αποτύπωμα, το οποίο δεν έχει τα χαρακτηριστικά επιδόματος, αλλά την προοπτική ανάπτυξης μέσα από την αξιοποίηση των προσωπικών δυνατοτήτων και δεξιοτήτων των Ελλήνων. Αυτή αποτελεί εδραία, βαθιά και διαχρονική πεποίθησή μας.»

Μπορείτε να παρακολουθήσετε την ομιλία παρακάτω:

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΦΩΝΤΑ