Πιερία Πιο Ψηλά

IMG 4286

Συνάντηση με τα μέλη του Αγροτικού Συλλόγου Κατερίνης

Σε συνέχεια των επαφών του με παραγωγικούς φορείς του νομού, ο Βουλευτής της ΝΔ Φώντας Μπαραλιάκος συνάντησε μέλη του Αγροτικού Συλλόγου Κατερίνης. 

Εν όψει, μάλιστα, και της επικείμενης επίσκεψης του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Μάκη Βορίδη στην Κατερίνη, την προσεχή Παρασκευή για τη χοροεσπερίδα της ΝΟ.ΔΕ Πιερίας, ο κ.Μπαραλιάκος άδραξε την ευκαιρία να επικοινωνήσει με τους εκπροσώπους του αγροτικού κόσμου και να ενημερωθεί για τα ζητήματα που τους απασχολούν.

Οι εκπρόσωποι των παραγωγικών τάξεων του πρωτογενούς τομέα εξέθεσαν στο βουλευτή τα προβλήματα του αγροτικού κόσμου. Ο διάλογος επικεντρώθηκε στις χαμηλές τιμές των προϊόντων, το αυξημένο κόστος παραγωγής, τη νέα ΚΑΠ, το καθεστώς των εργατών γης, τις αλλαγές που επιφέρει στις καλλιέργειες η βιοκλιματική αλλαγή και πολλά ακόμη θέματα που απασχολούν τους αγρότες μας αλλά και προτάσεις για την ποιοτική αναβάθμιση των προϊόντων.

Ο Βουλευτής υπενθύμισε πως προτεραιότητα για την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και πρωτίστως του πρωθυπουργού, είναι η στήριξη του πρωτογενούς τομέα. Ήδη το πρώτο 7μηνο έχουν γίνει πολλές διορθωτικές παρεμβάσεις εκ μέρους του Υπουργείου και συνεχίζονται οι εφαρμογές πολιτικών ενίσχυσης του αγροδιατροφικού κλάδου.

Χαρακτηριστικά  αναφέρθηκε στο «ξεπάγωμα» των Σχεδίων Βελτίωσης για τον εκσυγχρονισμό των γεωργικών εκμεταλλεύσεων, στην θέσπιση χαμηλού φορολογικού συντελεστή 10% για τα αγροτικά συνεταιριστικά σχήματα, στο άνοιγμα νέων αγορών, στην μείωση του φόρου των αγροτικών επιχειρήσεων από το 28% στο 20% και του εισαγωγικού συντελεστή του φόρου εισοδήματος από το 22% στο 9%, στην  ενίσχυση των μικροκαλλιεργητών σε περιοχές με πληθυσμό έως 5.000 κατοίκους.

Παράλληλα, τόνισε πως επήλθε μείωση του ΕΝΦΙΑ μεσοσταθμικά κατά 22%, ενώ θα ακολουθήσει και επιπλέον μείωση κατά 8% εντός του 2020 ενώ διατηρήθηκε σταθερό το αφορολόγητο.

Στόχος, επομένως, του Υπουργείου και της Κυβέρνησης αποτελεί η ισχυροποίηση της αγροτικής παραγωγής της χώρας και η εξασφάλιση όρων βιώσιμης ανάπτυξης του πρωτογενούς τομέα. 

Ο κ. Μπαραλιάκος  σημείωσε πως από την πλευρά του, όπως πράττει από την πρώτη στιγμή της εκλογής του, θα βρίσκεται στο πλευρό των αγροτοκτηνοτρόφων διεκδικώντας από το δικό του μετερίζι την ικανοποίηση δίκαιων αιτημάτων τους.Τα μέλη του Αγροτικού Συλλόγου και ο κ. Μπαραλιάκος συμφώνησαν να βρίσκονται σε τακτική επικοινωνία και να συνεξετάζουν τα όποια ζητήματα προκύπτουν για να δρομολογούνται και οι ανάλογες λύσεις.

IMG 4285

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΦΩΝΤΑ