Πιερία Πιο Ψηλά

27709587 10215106539521592 5811743050245562575 o

Συγκλονιστική ομιλία του Μητροπολίτου Μεσογαίας & Λαυρεωτικής στην Κατερίνη!

Περισσότερα απο 1000 άτομα κατέκλυσαν τις 2 αίθουσες, τις σκάλες και τους διαδρόμους του Συνεδριακού Κέντρου Κατερίνης στην χθεσινή ομιλία του Μητροπολίτη Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ.κ. Νικόλαου ο οποίος ήταν ο επίσημος ομιλητής και καλεσμένος της Σχολής Γονέων – Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κατερίνης την Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου 2018 με θέμα: «Δεν είμαι Χριστιανός… Θέλω να γίνω!». Η αίθουσα κατακλύστηκε από πολύ νωρίς από πλήθος κόσμου και έτσι ενεργοποιήθηκε από τους οργανωτές και η δεύτερη αίθουσα του Συνεδριακού Κέντρου Κατερίνης η οποία όμως δεν κατέστη ούτε και αυτή ικανή να φιλοξενήσει τα 1000 και πλέον άτομα που «πλημμύρησαν» τις αίθουσες!

Στην αρχή της ομιλίας ακούστηκε η Γυναικεία Χορωδία της Αγίας Τριάδος Κατερίνης.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Νικόλαος με λόγο Μεστό, Ουσιαστικό, Πεντακάθαρο, χωρίς περιστροφές, μέσα από προσωπικά βιώματα δοσμένα με χιούμορ, απλά γεγονότα, διαλόγους και προβληματισμούς, προσπάθησε να περιγράψει την πάλη του ανθρώπου να αποκαλύψει το πρόσωπο του Θεού. Άκουσε τα απαιτητικά ερωτήματα και τον έντονο προβληματισμό, που απασχολούν και που ίσως να σκανδαλίζουν την ανθρώπινη ψυχή. Χωρίς όμως να προσπαθήσει να δώσει καμία άμεση απάντηση ούτε προσπάθησε να πείσει με λογικό τρόπο ή εντυπωσιακές επιχειρηματολογίες. Επεδίωξε να τονίσει τη λεπτή αίσθηση

της διακριτικής, αλλά πειστικής παρουσίας του αληθινού Θεού.

Μεταξύ άλλων ανέφερε ότι Χριστιανός δεν αρκεί να το δηλώνεις, αλλά να γίνεσαι κάθε μέρα μέσα από τις πράξεις.

· Και να δηλώνεις χριστιανός και να πρέπει να γίνεις.

· Η πτωχεία η έσχατη … είναι Αρχοντιά…Είναι Μεγαλείο!

· Ο πιο αμαρτωλός, ο πιο Διεστραμμένος κρύβει μέσα του … σπόρο Θεϊκής Χάριτος!

· Μίλησε για την φιλοπρωτία που εμποδίζει τον άνθρωπο να βιώνει το μυστήριο της παρουσίας του Κυρίου μας. Και μόνο όταν μάθει ο άνθρωπος να ζει χωρίς να έχει εξουσία, προβολή και την αίσθηση του πρώτου… όταν επιλέξει να είναι πάντων διάκονος και όταν επιλέξει τη θέση των εσχάτων… όταν η χαρά, η τιμή και η δόξα των άλλων αντανακλά πάνω του, όταν δηλαδή μάθει να ζει έτσι, τότε Θεοποιείται μόνος του. Ο Έξυπνος άνθρωπος δεν έχει δικαιώματα!!! Δεν μπορεί και δεν πρέπει, οι άνθρωποι της Εκκλησίας να είναι όλο φιγούρα και επίδειξη!!!

Καταλήγοντας ανέφερε πως Χριστιανός είναι αυτός που προσπαθεί να αποτυπώσει τη χάρη του Θεού. Η Αρχοντιά, η λεβεντιά και η φιλοτιμία αναδεικνύονται μόνο με την εν Χριστώ Ελευθερία!

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΦΩΝΤΑ