Πιερία Πιο Ψηλά

επισκεψη κλιμακίου ΝΔ σε olympia electronics

Επίσκεψη κλιμακίου ΝΔ σε επιχειρήσεις της Πιερίας

Το Σάββατο επισκεφθήκαμε με το κλιμάκιο της #ΝΔ δύο από τις πιο δυναμικά αναπτυσσόμενες επιχειρήσεις της Πιερίας, leader η καθεμία στον τομέα της, που καινοτομούν, παράγουν, εξάγουν και δίνουν ολοένα και περισσότερες θέσεις εργασίας σε συμπολίτες μας.
Την Olympia Electronics και την ΕΒΗΛ AE.

Είχαμε την ευκαιρία να συνομιλήσουμε με τους COO των επιχειρήσεων. Τoν Δημήτρη Λακασά (Δημήτριος Λακασάς) και τον Μάρκο Κουλούμογλου (Marcos Kouloumoglou ). Παιδιά δεύτερης γενιάς πετυχημένων επιχειρηματιών που συνεχίζουν με μεγάλη επιτυχία το έργο των γονιών τους.

Τα προβλήματα τους κοινά, τα εμπόδια τεράστια, τόσο σε ότι αφορά στην υψηλή φορολογία όσο και στο γενικότερα εχθρικό επιχειρηματικό περιβάλλον που έχει διαμορφωθεί τα τελευταία 2,5 χρόνια.

Παρά το κακό γενικό κλίμα και οι δύο εταιρίες σε αυτούς του χαλεπούς καιρούς, επεκτείνονται! Κάνουν (ή πιο σωστά προσπαθούν να ξεμπερδέψουν από την γραφειοκρατία για να μπορέσουν να κάνουν) νέες εγκαταστάσεις ώστε να αυξήσουν την παραγωγή τους και να εμπλουτίσουν τους κωδικούς των προϊόντων τους.

Και τις κάνουν εδώ στην Β. Ελλάδα, στην Πιερία μας !!!

Σαν την Olympia Electronics και την ΕΒΗΛ υπάρχουν και άλλες υγιείς επιχειρήσεις στον τόπο μας, που δίνουν και αυτές τον δικό τους αγώνα μέσα στο εχθρικό επιχειρηματικό περιβάλλον, επιβιώνουν και επεκτείνονται. Το δυστύχημα είναι ότι δεν είναι τόσες, ώστε να καλυφθεί η προσφορά σε θέσεις εργασίας.

Αυτή την κατηγορία των επιχειρηματιών αλλά και αυτούς που αναζητούν μια δεύτερη ευκαιρία ή ακόμα και αυτούς που επιθυμούν να επιχειρήσουν τώρα, πρέπει η εκάστοτε κυβέρνηση να ενισχύσει και να δώσει κίνητρα να δημιουργήσουν, να κρατηθούν και να επεκταθούν, ώστε να αντέξουν τον ανταγωνισμό, να αυξήσουν την παραγωγή τους και να δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας.

Η ανάπτυξη στην χώρα μας θα έρθει μόνο από την ενεργοποίηση των δυνάμεων του ιδιωτικού τομέα και των ιδιωτικών επενδύσεων.
Δυστυχώς από την παρούσα κυβέρνηση δεν είναι εφικτό να επιτευχθεί αυτό, μιας και οι λέξεις «επιχειρηματικότητα» και «επενδύσεις» υπήρχαν στο λεξιλόγιο των στελεχών της, μόνο όταν οργάνωναν πορείες και διαδηλώσεις για την απομάκρυνση οποιασδήποτε επένδυσης πήγαινε να ξεκινήσει στην χώρα μας (βλέπε Cosco, Ελληνικό, αεροδρόμια κ.α.).

Κάθε μέρα που περνάει με αυτή την κυβέρνηση η ζημιά μεγαλώνει !

επισκεψη κλιμακίου ΝΔ σε EBIL

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΦΩΝΤΑ