Πιερία Πιο Ψηλά

katharistries

Ο λαϊκισμός της επαναπρόσληψης των καθαριστριών …

Του Ξενοφώντα Ε. Μπαραλιάκου*

Το μισό υπουργικό συμβούλιο πέρασε χθες έξω από το Υπουργείο Οικονομικών για να γιορτάσει μαζί με τις καθαρίστριες την επαναπρόσληψη τους στην εργασίας τους.

Κατρούγκαλος, Βούτσης, Βίτσας, Δούρου, Βαλαβάνη κ.α. συμμετείχαν στην γιορτή που είχε στηθεί έξω από το κτήριο της Καραγιώργη Σερβίας με φαγητά χορούς και τραγούδια…

«Αυτό που γίνεται εδώ σήμερα θα πρέπει να είναι προάγγελος του τι θα γίνει αύριο σε ολόκληρη τη χώρα. Έτσι, με αξιοπρέπεια και συντεταγμένα να μπορέσουμε να μπούμε σε έναν δρόμο που να ανοίγει μία άλλη σελίδα» δήλωσε η κα Βαλαβάνη.

Προσέξτε: ο προάγγελος για το τι θα γίνει στην συνέχεια !!!

Και εύλογα έρχεται στο μυαλό όλων μας η ερώτηση:

Και για τους 1.300.000 ανέργους τι θα κάνει η κυβέρνηση;

Τι προγραμματίζει ώστε να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για την δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. Γιατί το θύμα της κρίσης του ζούμε είναι ολοφάνερο ότι είναι ο ιδιωτικός τομέας. Που δυστυχώς λόγω των καθυστερήσεων και της αναβλητικότητας της κυβέρνησης στη λήψη κρίσιμων αποφάσεων συνεχίζει να πληρώνει το μάρμαρο.

Διαφαίνεται ξεκάθαρα ότι ο ιδιωτικός τομέας και η επιχειρηματικότητα δεν είναι στα σχέδια της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ.

Ο τόσος λαϊκισμός για την επαναπρόσληψη των 595 καθαριστριών – και με όλο το σεβασμό προς τα πρόσωπα τους καθώς και στην εργασία τους – δεν λύνει το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί στην πραγματική οικονομία.

Ο λαϊκισμός δεν ανοίγει τις επιχειρήσεις που έκλεισαν, δεν ενισχύει την ανταγωνιστικότητα, δεν προσελκύει επενδύσεις και κεφάλαια, δεν δημιουργεί νέες θέσεις εργασίας, δεν βοηθά στην αύξηση του ΑΕΠ, δεν αυξάνει την εξωστρέφεια, ούτε συμβάλλει στην ανάπτυξη και την ευημερία του τόπου.

Αντίθετα ενισχύει αυτό που βλέπουμε όλο και περισσότερο το τελευταίο διάστημα να γίνεται σε όλες τις βαθμίδες της δημόσιας διοίκησης, που δεν είναι άλλο από την «τακτοποίηση των δικών μας παιδιών» !

* Ο Ξενοφών Μπαραλιάκος είναι Οικονομολόγος – Σύμβουλος Επιχειρήσεων

fbaraliakos@gmail.com

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΦΩΝΤΑ