Πιερία Πιο Ψηλά

demo3 aiginio 1500 950

Να επαναλειτουργήσει ο Σιδηροδρομικός Σταθμός στο Αιγίνιο

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Επιστολή Ξ. Μπαραλιάκου προς τον Υφυπουργό Υποδομών Μ. Παπαδόπουλο

«Να επαναλειτουργήσει ο Σιδηροδρομικός Σταθμός στο Αιγίνιο»

Επιστολή προς τον Υφυπουργό Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων κ.Μιχάλη Παπαδόπουλο, με την οποία ζητά να εξεταστεί η προοπτική επαναλειτουργίας τουΣιδηροδρομικού Σταθμού στο Αιγίνιο, απέστειλε ο οικονομολόγος και πολιτευτής Ν.Δ. Πιερίας Ξενοφών Μπαραλιάκος.

Στην επιστολή του ο κ. Μπαραλιάκος σημειώνει πως ο Σιδηροδρομικός Σταθμός εδώ και χρόνια παραμένει εκτός λειτουργίας με τις εγκαταστάσεις του να έχουν αφεθεί στην εγκατάλειψη και στη φθορά του χρόνου. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα οι επιβάτες που χρησιμοποιούν το συγκεκριμένο σταθμό μόνο για επιβίβαση και αποβίβαση να μη νιώθουν ασφαλείς και να είναι εκτεθειμένοι στα καιρικά φαινόμενα.

Ο Σιδηροδρομικός Σταθμός του Αιγινίου, προσθέτει ο κ. Μπαραλιάκος, θα μπορούσε να συμβάλλει καθοριστικά στην ανάπτυξη της Βόρειας Πιερίας. Ακόμη περισσότερο από τη στιγμή που το Αιγίνιο είναι η πρωτεύουσα του Δήμου Πύδνας-Κολινδρού και θα μπορούσε να αποτελέσει τον μόνιμο τόπο διαμονής απασχολούμενων στη Θεσσαλονίκη.

Με την επιστολή του ο κ. Μπαραλιάκος ζητά από τον Υφυπουργό να μεριμνήσει και να εξετάσει ενδελεχώς την προοπτική οι εγκαταστάσεις του Σταθμού να επαναλειτουργήσουν προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι προαναφερόμενοι σκοποί είτε από τον ίδιο τον ΟΣΕ είτε από ιδιώτη που θα αναλάβει τη λειτουργία του χώρου ως κυλικείο και εκδοτήριο εισιτηρίων. Επιπλέον, τον καλεί με την πρώτη ευκαιρία που θα βρεθεί στην Πιερία να επισκεφτούν το Σταθμό για να διαπιστώσει ιδίοις όμμασι το μέγεθος της εγκατάλειψης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΦΩΝΤΑ