Πιερία Πιο Ψηλά

60

Άμεση αποκατάσταση αξιοκρατίας – νομιμότητας

Άλλος ένας διορισμός, κραυγαλέος διορισμός, κομματικού στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ έλαβε χώρα προ ημερών, με την τοποθέτηση στη θέση συντονιστή του Γραφείου Προϋπολογισμού στη Βουλή  του Φραγκίσκου Κουτεντάκη. Μία θέση που εξ ορισμού ο κατέχων πρέπει να λειτουργεί αμερόληπτα μιας και προΐσταται  ανεξάρτητης υπηρεσίας που έργο της είναι να επισημαίνει τις αστοχίες στην οικονομική πολιτική της εκάστοτε Κυβέρνησης.

Θυμίζω ότι το Γραφείο Προϋπολογισμού στη Βουλή  έχει συμβουλευτικό ρόλο και ελέγχει την εκτέλεση του προϋπολογισμού του Κράτους, με τακτικές τριμηνιαίες και ετήσιες εκθέσεις, τις τυχόν αποκλίσεις από την εφαρμογή των δημοσιονομικών πολιτικών και μεταρρυθμίσεων που ψηφίζονται από τη Βουλή.

Ο πρόεδρος της Βουλής ο κ. Βούτσης, δήλωσε ότι δεν έψαχνε για πρόσωπα με τεχνοκρατική κατάρτιση και κυρίως αμεροληψία. Παραδέχθηκε, ότι επέλεξε τον κ. Κουτεντάκη, σημαίνον στέλεχος του κόμματός του, ακριβώς επειδή συμφωνεί με τις απόψεις του!

Η προσπάθεια της Κυβέρνησης να αλώσει το Κράτος είναι εμφανής.  Το μόνο που ενδιαφέρει την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ είναι o πλήρης έλεγχος της Διοίκησης και η τακτοποίηση σε θέσεις ευθύνης όλων των κομματικών της στελεχών. Εδώ και καιρό η Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ  επιχειρεί -με φωτογραφικές προκηρύξεις για γραμματείς Υπουργείων τετραετούς θητείας- να τοποθετήσει παντού κομματικούς εγκάθετους ώστε να μπορούν να ελέγχουν και με την επομένη κυβέρνηση τα σημαντικά πόστα .

Ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς δεν υπήρξε ποτέ. Οι φωτογραφικές προκηρύξεις για την κάλυψη θέσεων ευθύνης στη δημόσια διοίκηση, είναι μόνον μερικές περιπτώσεις που αποδεικνύουν ότι ΣΥΡΙΖΑ και πολιτική ηθική είναι έννοιες ασύμβατες.

Η αξιοκρατία και η νομιμότητα πρέπει να αποκατασταθούν άμεσα.

Η έλλειψη αξιοκρατίας και νομιμότητας ωθούν, σύμφωνα με όλες τις μετρήσεις, στο εξωτερικό το ανθρώπινο κεφάλαιο (Brain Drain) της Ελλάδας.

Μόνο με την αποκατάστασης τους  θα μπορέσουμε να κρατήσουμε τα παιδιά μας στην χώρα μας αλλά και να δώσουμε την ευκαιρία να γυρίσουν πίσω και τα παιδιά που έφυγαν

Φώντας Μπαραλιάκος 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΦΩΝΤΑ