Πιερία Πιο Ψηλά

mesaia

Φτωχοποίηση της μεσαίας τάξης

Το τελευταίο διάστημα παρατηρούμε ότι ένα από τα «αγαπημένα» κοινωνικά και οικονομικά στρώματα, σύμφωνα με τις δηλώσεις των κυβερνητικών στελεχών της κυβέρνησης είναι η πολύπαθη μεσαία τάξη.

Θυμίζω τις δηλώσεις :

α. Του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών κου Χουλιαράκη «Η φορολογική επιβάρυνση που συνεπάγεται ο προϋπολογισμός του 2017 και του 2018 είναι μεγάλη. Είναι μεγάλη για τους έντιμους και τους συνεπείς, για τη μεσαία τάξη και τους ελεύθερους επαγγελματίες. Και είναι μια συνειδητή επιλογή που μεταβατικά πήρε η κυβέρνηση ώστε να ενισχύσει τα πιο αδύναμα κοινωνικά στρώματα» .

β. Καθώς και του υπουργού Οικονομικών κου Τσακαλώτου – μία μέρα μετά την παραδοχή του κου Χουλιαράκη- που δήλωσε ότι υπερφορολόγησαν τη μεσαία τάξη γιατί δεν μπόρεσαν αν πατάξουν την φοροδιαφυγή !

Εύκολα διαπιστώνουμε ότι υπάρχει σε εξέλιξη ένα σχέδιο στοχοποίησης και εξουθένωσης της μεσαίας τάξη.  Η εσκεμμένη υπερφορολόγηση της, διαλύει την ραχοκοκαλιά της κοινωνίας μας, τον κορμό του οικονομικού μας ιστού. Διαλύει τους έντιμους και τους συνεπείς.

Οι κυβερνώντες φτωχοποίησαν τη μεσαία τάξη, μέσα από την επιλογή βίαιης και βάναυσης υπερφορολόγησης για την οποία μάλιστα δηλώνουν και υπερήφανοι.

Και το σφυροκόπημα θα συνεχιστεί μιας και ακολουθούν αυξήσεις στις ασφαλιστικές εισφορές για τους ελεύθερους επαγγελματίες με τον νέο τρόπο υπολογισμού τους, συνεχίζοντας την καταστροφική πολιτική η οποία ακολουθήθηκε από το 2015 και μετά.

Μια πολιτική που είχε σαν αποτέλεσμα την επιστροφή στην ύφεση της οικονομίας και την φυγή χιλιάδων νέων μας στο εξωτερικό.

Μια πολιτική που στέρησε το χαμόγελο και την αισιοδοξία από τη μεγάλη πλειοψηφία των Ελλήνων.

Ο τόπος χρειάζεται επειγόντως πολιτική αλλαγή.

Μια νέα κυβέρνηση που να διαθέτει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο που να πηγαίνει πέρα από τις δεσμεύσεις των Μνημονίων και να έχει τη δυνατότητα να απελευθερώσει την τεράστια συμπιεσμένη αναπτυξιακή δυναμική της ελληνικής οικονομίας.

Φώντας Μπαραλιάκος 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΦΩΝΤΑ